FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Referendum u Crnoj Gori održat će se 21. svibnja

PODGORICA, 28. veljače 2006. (Hina) - Referendum o državno-pravnomstatusu Crne Gore održat će se 21. svibnja ove godine, a referendumskopitanje bit će: jeste li za to da Crna Gora bude nezavisna država spunim međunarodno-pravnim subjektivitetom, dogovoreno je u utorak nasastancima izaslanika Europske unije Miroslava Lajčaka s najvišimdužnosnicima vlasti i oporbe u Podgorici.
PODGORICA, 28. veljače 2006. (Hina) - Referendum o državno-pravnom statusu Crne Gore održat će se 21. svibnja ove godine, a referendumsko pitanje bit će: jeste li za to da Crna Gora bude nezavisna država s punim međunarodno-pravnim subjektivitetom, dogovoreno je u utorak na sastancima izaslanika Europske unije Miroslava Lajčaka s najvišim dužnosnicima vlasti i oporbe u Podgorici.

Dogovor, međutim, treba potvrditi i crnogorski parlament na sjednici zakazanoj za srijedu.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović rekao je u utorak da će Skupštini predložiti referendumsku odluku odmah nakon usvajanja Zakona o referendumu o državnom statusu Crne Gore.

Lajčak je detaljno upoznao Vujanovića sa sadržajem zaključka Vijeća ministara Europske unije koji se odnosi na referendum o nezavisnosti Crne Gore.

Ako se na referendumu o državnom statusu Crne Gore ne izglasa njezina nezavisnost, predviđeno je da se referendum može ponoviti tek poslije tri godine.

Za valjanost odluke bit će potrebno da je podrži 55 posto izišlih birača.

Pravo izjašnjavanja na referendumu, kako je dogovoreno, imaju građani Crne Gore koji u skladu s propisima o izborima imaju biračko pravo.

Sudionici referendumske kampanje moraju poštivati Ustav Crne Gore, zakone i kodekse profesionalne etike te obvezuju na fer ponašanje koje isključuje uvrede i klevete, kršenje pravila pristojnosti ili vrijeđanje osjećanja javnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙