FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svečano otvorena gospodarska izložba "Histria 2006."

PULA,6. veljače(Hina) - Tradicionalna 13. po redu gospodarska izložbahrvatskih proizvođača hrane, pića i opreme "Histria 2006.", koja jeotvorena danas u pulskom hotelu Histria, okupila je 170 izlagačaodnosno proizvođaća hrane, tekstila, suvenira i uporabnih predmetaodnosno poljoprivrednih proizvođača iz cijele Hrvatske.
PULA,6. veljače(Hina) - Tradicionalna 13. po redu gospodarska izložba hrvatskih proizvođača hrane, pića i opreme "Histria 2006.", koja je otvorena danas u pulskom hotelu Histria, okupila je 170 izlagača odnosno proizvođaća hrane, tekstila, suvenira i uporabnih predmeta odnosno poljoprivrednih proizvođača iz cijele Hrvatske.

Otvarajući izložbu, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Dragan Kovačević istaknuo je kako manifestacija prije svega promovira domaću proizvodnju u funkciji turističke ponude, posebno autohtone proizvode koji bi trebali, po njegovoj ocjeni, biti "izvozni brendovi kroz turizam".

Važnost izložbe je i što promovira najznačajniji gospodarski projekt koji će posebnu ulogu imati u budućnosti, a to je povezivanje zelene i plave Hrvatske, istaknuo je Kovačević. Napomenuo je da hrvatsko gospodarstvo treba usvojiti važne standarde, poglavito standarde kvalitete, obzirom da su, po njegovim riječima, u Europskoj uniji ti standardi iznimno visoki i to od poticaja, proizvodnih kvota do izvoznih subvencija.

To je zaštita Europske unije od svih onih proizvoda kojima se agresivno na to tržište javljaju nove poljoprivredne velesile od Čilea do Australije. Hrvatska će u budućnosti morati koristiti takve mjere zaštite odnosno promovirati kvalitetu i ne dopuštati uvoz koji nije pod nadzorom, zaključio je Kovačević.

Za istarskog župana Ivana Jakovčića su konkurentnost hrvatskog gospodarstva, izvornost i prepoznatljivost hrvatskih proizvoda te uspjeh na europskom i svjetskom tržištu, osnovni preduvjeti uspjeha ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Po njegovim riječima, bude li hrvatsko gospodarstvo dovoljno konkurentno i prepoznatljivo te bude li imao pravih proizvoda, Hrvatska će uspjeti na velikoj europskoj sceni.

Hrvatska ima veliki broj sjajnih proizvoda za koje treba učiniti još neke korake kako bi postaili pravi europski trend, kazao je Jakovčić istaknuvši pritom veliku važnost uloge privatnog i javnog partnerstva. Drži da je od presudne važnosti obveza javnog sektora u trenutku kada se Hrvatska priprema za ulazak u Europsku uniju i kada će doživjeti veliki udar na konkurentnost.

ijekom dva dana održavanja izložbe održat će se niz prigodnih prezentacija te stručnih predavanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙