FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 9. veljače

ZAGREB, 9. veljače 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iinformacije za četvrtak, 9. veljače.
ZAGREB, 9. veljače 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje i informacije za četvrtak, 9. veljače.

ZAGREB - Zajednica za unapređenje intelektualnog kapitala Hrvatske gospodarske komore (HGK) predstavit će na svojoj sjednici, među ostalim, rezultate poslovanja hrvatskog gospodarstva u prvih devet mjeseci 2005. te će prezentirati novi broj časopisa 'Intelektualni kapital'. (11,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2)

ZAGREB - Predstavnici Obrtničke komore Zagreb sastat će se s predsjednicom Gradske skupštine Grada Zagreba Tatjanom Holjevac, a tom će prilikom, memu ostalim, biti riječi o problematici poslovnih prostora u Zagrebu, strukovnog obrazovanju i sl. (10,00 sati, Obrtnička komora Zagreb, Ilica 49)

ZAGREB - Ukupan promet svih pravnih osoba kojima je trgovina na malo pretežna djelatnost u Hrvatskoj je prošle godine u odnosu 2004. godinu nominalno povećan za 5,4 posto, a realno za 1,7 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Podaci DZS-a pokazuju i da je promet od trgovine na malo što ga ostvaruju sve pravne osobe koje se bave tom djelatnošću bez obzira na pretežnu djelatost prošle godine u odnosu na 2004. nominalno bio veći za 6,5 posto, a realno za 2,8 posto. U prosincu prošle godine, u odnosu na studeni, taj je rast nominalno iznosio 21,2 posto, a realno 20,5 posto, čime je nakon tri mjeseca smanjenja, ponovno zabilježen rast na mjesečnoj razini. U odnosu na prosinac 2004. godine, pak, stopa rasta je nominalno iznosila 6,4 posto, a realno 2,9 posto.

ZAGREB - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u siječnju ove godine u odnosu na prosinac 2005. godine povećane su u prosjeku za 0,5 posto, dok su u odnosu na prosjek cijele 2005. godine bile veće za 1,7 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS). Promatrano prema glavnim industrijskim grupacijama, cijene kapitalnih proizvoda su u siječnju ove u odnosu na prosinac prošle godine povećane za 2,3 posto, energije za 1,1 posto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,1 posto. Cijene intermedijarnih proizvoda, osim energije ostale su na razinama iz prethodnog mjeseca, dok su cijene trajnih proizvoda za široku potrošnju smanjene za 0,5 posto.

ZAGREB - Prodajne cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Zagrebu su u studenom prošle godine bile za 0,4 posto niže u odnosu na listopad te za 0,8 posto veće u odnosu na cijene iz studenog 2004. godine, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za prostorno uređenje. Cijene industrijskih proizvoda u Zagrebu su u prvih jedanaest lanjskih mjeseci povećane 3,6 posto u odnosu na isto razdoblje 2004. godine. U odnosu na listopad, u studenom su cijene kapitalnih proizvoda porasle 1,1 posto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,1 posto. Istodobno su cijene energije smanjena 0,1 posto, intermedijarnih proizvoda osim energije za 1,7 posto te trajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,1 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙