FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blic: Srbijanska vlada zna za pet lokacija između kojih se kreće Ratko Mladić

BEOGRAD,18. veljače(Hina) - Srbijanska vlada zna za pet lokacija uSrbiji između kojih se trenutno kreće najpoznatiji haški optuženikRatko Mladić, tvrdi beogradski dnevnik "Blic" od subote.
BEOGRAD,18. veljače(Hina) - Srbijanska vlada zna za pet lokacija u Srbiji između kojih se trenutno kreće najpoznatiji haški optuženik Ratko Mladić, tvrdi beogradski dnevnik "Blic" od subote.

Ti su podaci "rezultat tijesne suradnje s Haškim sudom", piše list, dodajući da se do informacija došlo nekoliko dana nakon nedavnog posjeta glavne haške tužiteljice Carle del Ponte Beogradu.

"U posljednjih nekoliko dana članovi vlade visoke dužnosnike međunarodne zajednice uvjeravaju da su na tragu Mladiću i da oko njega stežu obruč. Oni to ilustriraju podatkom da su otkrili pet lokacija u Srbiji na kojima se Mladić skriva i da tajne službe nadziru ta mjesta", kaže izvor "Blica", koji nije želio reći je li riječ o civilnim ili vojnim objektima.

U nedavnom izvještaju Vojno-sigurnosne agencije tvrdi se da Vojska SCG od 2002. godine ne čuva Mladića, ali i da je u njegovo skrivanje bilo uključeno 50 ljudi, što je nedavno potvrdio i ministar obrane SCG Zoran Stanković.

Ministar vanjskih poslova SCG Vuk Drašković je u petak izjavio da je rok kojega je međunarodna zajednica dala Srbiji za uhićenje Ratka Mladića kraj veljače, a njegovo uhićenje uvjet je da za nastavak pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju Europskoj uniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙