FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Diplomat: Zbog nesuradnje s Haagom u ponedjeljak moguć prekid pregovora EU i SGG

BEOGRAD,28. siječnja(Hina) - Strpljenje međunarodne zajednice u vezisuradnje Srbije i Crne Gore s Haškim sudom je na izmaku, te Europskaunija razmatra mogućnost prekida pregovora o stabilizaciji ipridruživanju, o čemu bi Vijeće ministara EU moglo odlučiti već uponedjeljak, izjavio je u subotu u Beogradu njemački veleposlanik uSCG Andreas Zoebel.
BEOGRAD,28. siječnja(Hina) - Strpljenje međunarodne zajednice u vezi suradnje Srbije i Crne Gore s Haškim sudom je na izmaku, te Europska unija razmatra mogućnost prekida pregovora o stabilizaciji i pridruživanju, o čemu bi Vijeće ministara EU moglo odlučiti već u ponedjeljak, izjavio je u subotu u Beogradu njemački veleposlanik u SCG Andreas Zoebel.

Otvaranje arhiva i pokretanje pojedinačnih istraga na mogu biti zamjena za izručenje Ratka Mladića, kazao je njemački veleposlanik na konferenciji o zločinima u Foči 1992. godine, koju je u subotu u Beogradu organizirao Fond za humanitarno pravo.

"Vlada Srbije je usporila suradnju s Haškim sudom i sad se ponovo ne zna kad bi Mladić trebao biti u Haagu i opet se ne poštuju rokovi", kazao je Zoebel, dodajući da je posljednjih mjeseci suradnja Srbije "razočaravajuća u toj mjeri" da EU već razmatra mogućnost prekida pregovora o stabilizaciji i pridruživanju SCG, o čemu bi odluka mogla biti donesena već u ponedjeljak.

Njemački veleposlanik naglasio je da je neprihvatljivo da je optuženi Mladić, deset godina nakon zločina u Srebrenici, na slobodi i da je do prije nekoliko tjedana primao mirovinu, kao i to da ga - po određenim indicijama - neki još štite, te dodao da usprkos tome što su zločini u Foči i Srebrenici najmračnije stranice srpske povijesti, još ima onih koji zagovaraju stav da su "Mladić i koljači iz Foče srpski heroji".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙