FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koštunica morao znati da oficiri JNA skrivaju Ratka Mladića - Blic

BEOGRAD,30. siječnja(Hina) - Oficiri Vojske SCG, koji su bili zaduženiza skrivanje haškog optuženika Ratka Mladića od 2000. do 2002. godine,naredbe su dobivali izravno od tadašnjeg prvog čovjeka Uprave vojnesigurnosti Ace Tomića i tadašnjeg načelnika Generalštaba VojskeJugoslavije Nebojše Pavkovića, za što je morao znati i današnjipremijer Vojislav Koštunica, piše beogradski dnevnik "Blic" odponedjeljka.
BEOGRAD,30. siječnja(Hina) - Oficiri Vojske SCG, koji su bili zaduženi za skrivanje haškog optuženika Ratka Mladića od 2000. do 2002. godine, naredbe su dobivali izravno od tadašnjeg prvog čovjeka Uprave vojne sigurnosti Ace Tomića i tadašnjeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Nebojše Pavkovića, za što je morao znati i današnji premijer Vojislav Koštunica, piše beogradski dnevnik "Blic" od ponedjeljka.

"Oni su u to vrijeme bili na vezi s Radom Bulatovićem (danas načelnik Sigurnosno-informativne agencije) i tadašnjim predsjednikom SRJ Vojislavom Koštunicom, koji je morao znati da aktivni oficiri vojske čuvaju Mladića", tvrdi anonimni sugovornik tog dnevnika.

Kako je u nedjelju najavio ministar obrane Srbije i Crne Gore Zoran Stanković, nakon prošlotjednog uhićenja pukovnika Jove Đoge, osumnjičenoga za pomaganje odbjeglom Ratku Mladiću, sredinom ovoga tjedna Vrhovni savjet obrane trebao bi održati sjednicu na kojoj će biti predstavljen izvještaj Ministarstva obrane i Službe vojne sigurnosti o suradnji s Haškim sudom, u kojem će biti objelodanjena i imena oficira koji su bili "veza" s Ratkom Mladićem.

Kako je Stanković izjavio Radiju B92, u tom se izvještaju moraju naći svi podaci o "slučaju Mladić".

"Izvještaj mora ići faktografski po datumima, kada je, do kada i je li Mladić bio pod jurisdikcijom Vojske, kad je Vojska prestala imati jurisdikciju nad njim, kad je Vojska i što učinila na njegovu prikrivanju i je li to učinila. Iza tih podataka se moraju kriti ljudi koji su tada stajali na čelu Vojske, koji su određivali pravac funkcioniranja i djelovanja Vojske. Ja kao ministar mogu odgovarati samo od trenutka kad sam postao ministar", kazao je Stanković.

Uhićeni pukovnik Đogo se, po pisanju beogradskih medija, brani šutnjom, a predmet je dobio oznaku državne tajne. Osumnjičen je za kazneno djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog kaznenog djela, za koje je propisana kazna od jedne do osam godina zatvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙