FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar obrane: Nije obećano uhićenje Ratka Mladića do 21. veljače

BEOGRAD,9. veljače 2006.(Hina) - Ministar obrane Srbije i Crne Gore(SCG) Zoran Stanković zanijekao je u četvrtak da su vlasti u Beograduobećale glavnoj haškoj tužiteljici Carli del Ponte da će Ratko Mladićbiti uhićen do 21. veljače.
BEOGRAD,9. veljače 2006.(Hina) - Ministar obrane Srbije i Crne Gore (SCG) Zoran Stanković zanijekao je u četvrtak da su vlasti u Beogradu obećale glavnoj haškoj tužiteljici Carli del Ponte da će Ratko Mladić biti uhićen do 21. veljače.

Ministar Stanković je na konferenciji za novinare opovrgnuo i navode nekih srbijanskih medija da je formiran zajednički tim srbijanskih vlasti i haških istražitelja za uhićenje optuženih za ratne zločine.

"Nikakav tim nije formiran", kazao je Stanković na konferenciji za novinare, dodajući da će se haškim bjeguncima baviti Sigurnosno-informativna agencija (BIA), Vojno-sigurnosna agencija (VSA) Vojske SCG, MUP Srbije i nadležni sudovi, a koordinaciju rada tih institucija trebalo bi voditi Tužiteljstvo za ratne zločine i tužitelj Vladimir Vukčević.

Izvještaj, koji je prošloga tjedna predstavljen članovima Vrhovnog savjeta obrane, "sadržajan je i detaljan" i njemu je navedeno 50 imena ljudi iz vojske i vojno-obavještajnih službi koji su bili u kontaktu s odbjeglim Ratkom Mladićem.

"Većina njih je umirovljena, prebačena na druge dužnosti ili stavljena na raspolaganje", kazao je Stanković, dodajući da je utvrđeno da je Mladić bio u vojnim objektima do 2002. godine, nakon čega je vojnim vozilom prebačen u "jednu vojnu postrojbu", odakle je drugim vozilom otišao u nepoznatom pravcu, a za tu akciju su znala samo tri pripadnika Vojske SCG, ali ne i zapovjednik te postrojbe.

Ministar je ocijenio da je suradnja s Haškim sudom znatno poboljšana, dokazujući to činjenicom da je od 194 zahtjeva koje je Haški sud uputio, Ministarstvo obrane dosad riješilo 176.

Izvješće o kretanju Ratka Mladića do 2002. godine i o njegovim pomagačima Vrhovno vijeće obrane prošloga tjedna je proglasilo državnom tajnom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙