FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milijun osoba na koncertu Stonesa na Copacabani

RIO DE JANEIRO, 17. veljače 2006. (Hina/AFP) - Više od milijun osobaočekuje se u subotu navečer na plaži Copacabana na mega koncertuRolling Stonesa koji bi mogao postati najveći show u njihovoj44-godišnjoj karijeri.
RIO DE JANEIRO, 17. veljače 2006. (Hina/AFP) - Više od milijun osoba očekuje se u subotu navečer na plaži Copacabana na mega koncertu Rolling Stonesa koji bi mogao postati najveći show u njihovoj 44-godišnjoj karijeri.

Pozornica visoka 24 metra, što odgovara osmerokatnici, i široka 60 metara postavljena je ispred slavnog Copacabana Palacea gdje skupina i njezina pratnja zauzima 60 soba. Pozornica ukrašena tropskim motivima već nekoliko dana privlači turiste.

Pjevač Mick Jagger (62) i njegova grupa moći će do pozornice prijelazom dugim 83 metara koji izravno povezuje Copacabana Palace i pozornicu iznad avenije uz more.

Show kojim se svjetska turneja Stonesa "A bigger band", započeta prošle godine u SAD-u, nastavlja po Južnoj Americi, neće poštivati zakon koji zabranjuje buku jaču od 85 decibela između 22 i 7 sati.

Troškovi spektakla procjenjuju se na 4,6 milijuna dolara. Gradska uprava Ria sudjelovala je u financiranju sa 16,6 posto, a ostatak dolazi od dvaju mobilnih operatera.

Subotnji koncert neće se moći usporediti s koncertom koji su 1969. održali Stonesi u Hyde Parku ispred 450.000 gledatelja, nakon smrti gitarista Briana Jonesa.

U osiguranje koncerta bit će uključeno 15.000 policajaca u državi Rio, od čega 2050 na Copacabani, kao za vatromet na dočeku Nove godine koji svake godine okuplja oko dva milijuna osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙