FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjednici napali njemačko i britansko veleposlanstvo u Iranu

TEHERAN, 14. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Nekoliko desetakaprosvjednika bacalo je u utorak kamenje, petarde i molotovljevekoktele po njemačkom i britanskom veleposlanstvu u Teheranu, uobnovljenim prosvjedima zbog objave uvredljivih karikatura prorokaMuhameda.
TEHERAN, 14. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Nekoliko desetaka prosvjednika bacalo je u utorak kamenje, petarde i molotovljeve koktele po njemačkom i britanskom veleposlanstvu u Teheranu, u obnovljenim prosvjedima zbog objave uvredljivih karikatura proroka Muhameda.

Prosvjednici, većinom studenti teologije, uzvikivali su "Nijemci su fašisti i sluge cionizma", "Smrt Tonyu Blairu", "Smrt Americi i Velikoj Britaniji".

Oduševljenje među prosvjednicima zavladalo je kada je molotovljev koktel bačen preko zida koji okružuje britansko veleposlanstvo u središtu Teherana.

Kamenje i petarde bacani su na oba veleposlanstva, pri čemu je razbijeno nekoliko prozora na britanskoj ambasadi, prenosi Reutersov novinar s lica mjesta.

Nasilni prosvjedi održani su u Teheranu i pred veleposlanstvima Danske, Norveške, Austrije i Francuske.

Intenzitet prosvjeda donekle je opao nakon što su iranski dužnosnici pozvali prosvjednike da ne napadaju i ne oštećuju strana veleposlanstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙