FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjednici zapalili dansko veleposlanstvo u Damasku

DAMASK, 4. veljače 2006. (Hina/AP) - Stotine prosvjednika u Sirijiprovalile su u dansko veleposlanstvo u Damasku i zapalile zgradu,izjavili su svjedoci.
DAMASK, 4. veljače 2006. (Hina/AP) - Stotine prosvjednika u Siriji provalile su u dansko veleposlanstvo u Damasku i zapalile zgradu, izjavili su svjedoci.

Prosvjednici su u Damasku protestirali radi karikatura proroka Muhameda koje je prije nekoliko mjeseci objavio jedan danski list. Svjedoci su izjavili da su prosvjednici zapalili cijelu zgradu u kojoj se nalaze i veleposlanstva Čilea i Švedske.

Premda je zgrada veleposlanstva zatvorena u petak, nije poznato je li se ipak netko nalazio unutra u vrijeme prosvjeda.

U Jordanu je državni tužitelj dao uhititi urednika tabloida koji je objavio karikature proroka Muhameda koje su razbjesnile muslimanski svijet, rekli su sudski izvori.

Jihad Momani, bivši senator u gornjem domu jordanskog parlamenta, uhićen je nakon što ga je državni tužitelj optužio za blasfemiju.

U javnom pismu isprike Momani je rekao da nije želio uvrijediti vjerske osjećaje objavom karikatura kao dijela članka pod naslovom "Islamska intifada protiv danske uvrede Islamu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙