FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ahmadinedžad za izravnu zrakoplovnu liniju Iran-SAD

TEHERAN, 26. siječnja 2006. (Hina/DPA) - Iranski predsjednik MahmudAhmadinedžad naredio je u četvrtak obnavljanje izravne zrakoplovnelinije za Sjedinjene Države nakon 26-godišnjeg prekida, objavila jeagencija Meher.
TEHERAN, 26. siječnja 2006. (Hina/DPA) - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad naredio je u četvrtak obnavljanje izravne zrakoplovne linije za Sjedinjene Države nakon 26-godišnjeg prekida, objavila je agencija Meher.

Šef Organizacije civilnog zrakoplovstva Nourollah Rezaei Niaraki je kazao za agenciju Mehr da su relevantne američke zrakoplovne organizacije već obaviještene o iranskom zahtjevu.

Iranci koji žive u SAD-u tražili su od Ahmadinedžada da im olakša putovanje u Iran obnavljanjem izravne zrakoplovne linije između dvije zemlje, pojasnio je Rezaei Niaraki.

U Sjedinjenim Državama živi oko milijun Iranaca koji su prisiljeni presjedati u europskim zračnim lukama ili Dubaiju prije nego stignu u Teheran. Vjerojatna nova destinacija bit će Los Angeles u kojem živi najbrojnija iranska zajednica.

Diplomatski odnosi između Irana i SAD-a prekinuti su 1979. godine nakon 444-dnevne okupacije američkog veleposlanstva u Teheranu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙