FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karikature Muhameda: prosvjed ispred veleposlanstva Danske u Džakarti

DŽAKARTA, 3. veljače 2006. (Hina/AFP) - Muslimani fundamentalistiprosvjedovali su u petak ispred prostorija danskog veleposlanstva uDžakarti protiv objavljivanja karikatura Muhameda u Danskoj, anakratko su prodrli i u predvorje same zgrade.
DŽAKARTA, 3. veljače 2006. (Hina/AFP) - Muslimani fundamentalisti prosvjedovali su u petak ispred prostorija danskog veleposlanstva u Džakarti protiv objavljivanja karikatura Muhameda u Danskoj, a nakratko su prodrli i u predvorje same zgrade.

Nekoliko članova radikalne indonezijske muslimanske organizacije Fronte za zaštitu islama, uspjelo je se probiti u zgradu veleposlanstva prije nego su ih istjerali zaštitari. Uzvikujući "Allahu akbar" prosvjednici su zgradu veleposlanstva zasuli jajima, porazbijali stakla i svjetiljke te strgnuli i na pločniku pred kućom spalili crveno-bijelu dansku zastavu.

Po navodima Maksunija, predvodnika prosvjeda, veleposlanik Niels Andersen primio je tri predstavnika kojima je obećao javno se ispričati preko medija u Indoneziji, najnaseljenijoj muslimanskoj naciji na svijetu s 220 milijuna stanovnika (90 posto muslimana).

U prosvjedima, prvim u Indoneziji organiziranim zbog 12 karikatura Muhameda, sudjelovalo je prema navodima agencija oko 300 radikalnih muslimana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙