FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bejrut upire prstom u Siriju nakon prosvjeda i paljenja danskog veleposlanstva

BEIRUT, 5. veljače 2006. (Hina/AFP) - Protusirijska parlamentarnavećina u Libanonu uprla je prstom u Siriju nakon prosvjeda ukršćanskoj četvrti Bejruta u kojima je u nedjelju tridesetak osobaozlijeđeno i zapaljena je zgrada danskog veleposlanstva u znakprotesta protiv karikatura Muhameda.
BEIRUT, 5. veljače 2006. (Hina/AFP) - Protusirijska parlamentarna većina u Libanonu uprla je prstom u Siriju nakon prosvjeda u kršćanskoj četvrti Bejruta u kojima je u nedjelju tridesetak osoba ozlijeđeno i zapaljena je zgrada danskog veleposlanstva u znak protesta protiv karikatura Muhameda.

U nedjelju navečer libanonski ministar unutarnjih poslova Hassan Sabeh ponudio je svoju ostavku nakon prosvjeda.

"Zbog kritika i s obzirom na stanje, vladi sam ponudio ostavku", kazao je ministar Sabeh po završetku izvanredne sjednice ministarskog vijeća.

Dodao je da nije htio zapovjediti otvaranje vatre na prosvjednike jer "ne želi biti odgovoran za pokolj".

Prosvjedni skup protiv objavljivanja karikatura proroka Muhameda u europskom tisku prometnuo se u nedjelju u Bejrutu u metež u kojemu je zapaljen danski konzulat i ozlijeđeno tridesetak osoba u okršaju policije i prosvjednika.

U subotu je u sličnom izgredu zapaljeno dansko veleposlanstvo u Damasku, što je potaknulo libanonsku parlamentarnu većinu na iskazivanje sumnje u sirijsku upletenost u organizaciju napada u Bejrutu. Također, objavljeno je da su većina uhićenih nakon prosvjeda i paleži u libanonskom glavnom gradu Sirijci i Palestinci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙