FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fini proziva Siriju i Iran

RIM, 7. veljače 2006. (Hina/AR) - Talijanski ministar vanjskih poslovai potpredsjednik talijanske vlade Gianfranco Fini iznio je sumnju daprotueuropske prosvjede u muslimanskom svijetu zbog karikatura prorokaMuhameda "orkestriraju" režimi nekih islamskih zemalja i otvorenouputio na vlade Sirije i Irana, prenosi rimska La Repubblica uutorak.
RIM, 7. veljače 2006. (Hina/AR) - Talijanski ministar vanjskih poslova i potpredsjednik talijanske vlade Gianfranco Fini iznio je sumnju da protueuropske prosvjede u muslimanskom svijetu zbog karikatura proroka Muhameda "orkestriraju" režimi nekih islamskih zemalja i otvoreno uputio na vlade Sirije i Irana, prenosi rimska La Repubblica u utorak.

"Netko potpiruje vatru. Odbijam misliti da u zemlji kao što je Sirija napade na veleposlanstva vlada u najmanju ruku ne tolerira. Nije moguće ni da u Iranu vlada o njima ništa ne zna", rekao je Fini na talijanskoj televiziji u emisiji "Porta a porta".

"Danas Sirija objektivno predstavlja opasnost", rekao je Fini i dodao da preuzima odgovornost za optužbe koje je iznio. Govoreći o Iranu, šef talijanske diplomacije je izjavio da postoji "konkretna opasnost od nuklearnog naoružanja i međunarodna zajednica mora biti ujedinjena".

Fini je takvim otvorenim govorom želio izravno upozoriti vladu Bashara Assada u Damasku, ocjenjuje rimski list i navodi da je potpredsjednik talijanske vlade podsjetio i na izvješća o upletenosti sirijske vlade u atentat na libanonskog premijera Haririja koja, kako je rekao Fini "očito ne potiču Damask na veću suradnju".

U talijanskom Ministarstvu vanjskih poslova nitko ne iznosi preciznu optužbu no vlada mišljenje da je Assadova vlada dala odriješene ruke islamskim fundamentalistima za napad na veleposlanstva kako bi se otvorio još jedan "ventil" za izražavanje nezadovoljstva, piše La Repubblica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙