FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranske novine otvorile natječaj za karikature o holokaustu

TEHERAN, 12. veljače 2006. (Hina/AP) - Iranske novine Hamshahriraspisale su u svom broju od ponedjeljka međunarodni natječaj zakarikature o holokaustu nazivajući to testom koji će pokazati da li jezapadna potpora slobodi izražavanja jednaka kad su u pitanjukarikature muslimanskog proroka ili nacističkog genocida.
TEHERAN, 12. veljače 2006. (Hina/AP) - Iranske novine Hamshahri raspisale su u svom broju od ponedjeljka međunarodni natječaj za karikature o holokaustu nazivajući to testom koji će pokazati da li je zapadna potpora slobodi izražavanja jednaka kad su u pitanju karikature muslimanskog proroka ili nacističkog genocida.

"Gdje je granica zapadnjačke slobode izražavanja" objavile su novine kao naslov raspisanog natječaja na svom web-siteu. Natječaj je objavljen i na 31. stranici tiskanog izdanja novina od ponedjeljka, rekao je Davood Kazemi, izvršni direktor natječaja.

"Nije nam namjera osvećivati se za crteže proroka Muhameda. Samo želimo pokazati da sloboda nije neograničena ni na zapadu", rekao je Kazemi.

Hamshari spada u pet najtiražnijih nadregionalnih novina u Iranu, a sjedište mu je u Teheranu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙