FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ali Hamnei: prosvjedi nisu usmjereni protiv kršćana

TEHERAN, 7. veljače 2006. (Hina/dpa) - Prosvjedi muslimana zbogkarikatura proroka Muhameda nisu usmjereni protiv kršćana, rekao je uutorak iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei.
TEHERAN, 7. veljače 2006. (Hina/dpa) - Prosvjedi muslimana zbog karikatura proroka Muhameda nisu usmjereni protiv kršćana, rekao je u utorak iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei.

"Gnjev (među muslimanima) opravdan je, čak i svet. Ali on nije usmjeren protiv kršćana svijeta, već protiv dijaboličnih ruku upletenih u tu dijaboličnu stvar", rekao je Hamnei čije se ocjene smatraju presudnim u svim državnim pitanjima.

Ajatolah je spor oko karikatura nazvao "cionističkom urotom kako bi se stvorila napetost između muslimana i kršćana", sve u skladu s riječima američkoga predsjednika Georgea Busha koji se služio križarskom terminologijom nakon terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001.

"Kako to da se sloboda izražavanja ne poštuje u slučaju nijekanja ili samo dovođenja u sumnju sage o Holokaustu, a europski čelnici istu tu slobodu izražavanja brane iako vrijeđa više od milijardu i pol muslimana diljem svijeta", pita se Hamnei.

Vodeći iranski dnevnik Hamshahri, u vlasništvu teheranske općine, koji je dvije godine vodio sadašnji iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad dok je bio gradonačelnik glavnoga grada, kani odgovoriti na karikature Muhameda međunarodnim natječajem za najbolju karikaturu o Holokaustu.

Pobjednika očekuje zlatnik vrijedan 120 eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙