FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: Iranci pokušavaju u krizu s karikaturom uvući Izrael

BERLIN , 8. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Iranski list koji je uutorak otvorio natječaj za najbolju karikaturu o holokaustu, pokušajje da se u sukob između Europe i mulimanskog svijeta zbog nedavnoobjavljenih karikatura proroka Muhameda uvuče i Izrael, izjavio jezamjenik njemačkog ministra vanjskih poslova Gernot Erler.
BERLIN , 8. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Iranski list koji je u utorak otvorio natječaj za najbolju karikaturu o holokaustu, pokušaj je da se u sukob između Europe i mulimanskog svijeta zbog nedavno objavljenih karikatura proroka Muhameda uvuče i Izrael, izjavio je zamjenik njemačkog ministra vanjskih poslova Gernot Erler.

"Nakon što su pokušali opovrgnuti pravo Izraela na egzistenciju te opovrgnuti da se holokaust ikad dogodio, iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad i njegovi suradnici sada pokušavaju dovesti do eskalacije situacije", rekao je Erler u srijedu za Berliner Zeitung, dodavši kako "ove činjenice duboko zabrinjavaju njemačke političare".

Najprodavaniji iranski dnevni list u utorak je otvorio natječaj za najbolju karikaturu o holokaustu, nastojeći na taj način odgovoriti na objavljivanje, za muslimane uvredljivih karikatura proroka Muhameda, najprije u danskim, a zatim i u novinama drugih europskih zemalja.

Glasnogovornik za vanjsku politiku njemačke konzervativne stranke CDU čija je predsjednica kancelarka Angela Merkel, Eckart von Klaeden izjavio je kako Iranci pokušavaju produbiti sukob između Danske i muslimanskog svijeta na način da u sukob uključe i Izrael.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙