FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZOI Torino: Suspendirano osmero natjecatelja u skijaškom trčanju

TORINO, 10. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Osam natjecatelja uskijaškom trčanju na sam dan otvaranja ZOI u Torinu zaradilo jesuspenziju, jer su na doping kontroli imali povišenu razinu crvenihkrvnih zrnaca.
TORINO, 10. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Osam natjecatelja u skijaškom trčanju na sam dan otvaranja ZOI u Torinu zaradilo je suspenziju, jer su na doping kontroli imali povišenu razinu crvenih krvnih zrnaca.

Oni su suspendirani na pet dana. Međunarodna skijaška federacija (FIS) objavila je da ova suspenzija ne predstavlja kaznu, već se radi o preventivnoj mjeri kako se ne bi ugrozilo zdravlje sportaša.

"Ovo nije kazna, već zdravstvena preventiva. Povećana razina hemoglobina može dovesti do zgrušavanja krvi, te ozbiljno ugroziti zdravlje sportaša", izjavila je glavna tajnica FIS-a Sarah Lewis.

Povećana razina hemoglobina može biti posljedica treniranja na visokim nadmorskim visinama, ili uzimanja dopinga.

Među osam suspendiranih nalaze se tri žene i pet muškaraca, a najzvučnije ime je Nijemica Evi Sachenbacher Stehle (25), koja je na prošlim olimpijskim igrama osvojila dvije medalje (zlato i srebro).

Uz Evi Sachenbacher, suspendirani su Sean Crooks (Kan), Sergej Dalidovič (Blr), Jean Marc Gaillard (Fra), Alexsandr Latzukin (Blr), Leif Zimmermann (SAD), te Natalija Matveeva (Rus) i Kikkan Randall (SAD).

Zbog petodnevne suspenzije, ovih osam natjecatelja neće moći nastupiti u dohvatnim utrkama koje su na rasporedu u nedjelju (15 km za žene i 30 km za muškarce).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙