FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JOŠ JEDAN DAN DO ZOI U TORINU ZOI

ZAGREB, 9. veljače 2006. (Hina) -
ZAGREB, 9. veljače 2006. (Hina) -

KOSTELIĆ TREĆI PUT NOSI ZASTAVU NA OTVARANJU ZOI

Sutra, u petak, 10. veljače, na Olimpijskom stadionu u Torinu u 20 sati započet će ceremonija otvaranja XX. zimskih olimpijskih igara. Hrvatsku zastavu, pred 350.000 nazočnih na stadionu i miljunskim TV auditorijom ponijet će naša najbolja sportašica i trostruka olimpijska pobjdnica Janica Kostelić. Ta čast Janici je prvi put pripala kao šesnaestogodišnjoj perspektivnoj skijašici na XVIII. zimskim olimpijskim igrama u Naganu.

Drugi put je hrvatski barjak nosila prije četiri godine na XIX. ZOI u Salt Lake Cityu gdje je osvojila tri zlatne i jednu srebrnu medalju, a u Torinu ima prigodu postati prva sportašica u povijesti ZOI koja će osvojiti četiri zlatne medalje.

28. MILIJUNA ZA CEREMONIJE OTVARANJA I ZATVARANJA IGARA

Ceremonija otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara u Torinu koštat će po današnjim procjenama 28 milijuna eura. U svečanosti će sudjelovati 12 tisuća osoba, a sve će pratiti 32 TV kamera. Među ostalim poznatim zabavljačima nastupit će i sastavi U2 i Pink Floyd, a ceremoniji otvaranja Igara na Olimpijskom stadionu u Torinu nazočit će 21 predsjednik država, šest članova kraljevskih obitelji i 15 premijera

zemalja iz cijelog svijeta.

KATI WILHELM NOSI NJEMAČKU ZASTAVU NA OTVARANJU

Biatlonka Kati Wilhelm (29) izabrana je za nositeljicu njemačke zastave na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Torinu. Wilhelm je osvajačica dva olimpijska zlata s posljednjih ZOI u Salt Lake Cityju (sprint i štafeta), te je trenutačno vodeća u redoslijedu Svjetskog kupa biatlonki za ovu sezonu.

TOMBA: SKIJANJU TREBAJU OSOBENIJI KARAKTERI

Legendarni talijanski skijaš Alberto Tomba (39) koji je tijekom svoje karijere ostvario više od 50 pobjeda u Svjetskom kupu, te je usto punio novinske stranice svojim ekstravagantnim ponašanjem izvan skijaških staza, smatra kako su alpskom skijanju potrebni natjecatelji s više osobnosti kako bi se pojačalo zanimanje za taj sport.

Nakon Tombina odlaska sa skijaških staza jedini skijaš koji je zaslužio pozornost medija svojim ponašanjem izvan skijaških staza je kontroverzni Amerikanac Bode Miller.

"Da bi ljude zainteresirali za skijanje potrebno je nešto više od ljubljenja snijega nakon pobjede i pokoje fešte s prijateljima. Skijaši većinu vremena provode u planinama i definitivno bi morali imati drugačije navike od, recimo, nogometaša koji žive u velikim gradovima i stalno su na meti medija", smatra Tomba koji je punio naslovnice svojim veselicama u barovima, te vezama s lijepim ženama.

Tomba je odbio usporedbe njega i sadašnje zvijezde talijanske reprezentacije, slalomaša Giorgija Rocce, od kojega se očekuje olimpijska medalja u Torinu.

"Ne možete uspoređivati Giorgija i mene, mi smo različite osobe, a i vremena su različita. Ipak, svim natjecateljima bih dao jedan savjet: Na Igrama u Torinu natječite se s osmjehom, pokažite da volite to što radite. Na kraju krajeva, to su ipak samo 'Igre'.

NJEMAČKI OLIMPIJSKI ODBOR PROTIV TRENERA KLIZAČKOG PARA

Njemački olimpijski odbor (NOC) odlučio je uložiti žalbu na odluku njemačkog suda da dozvoli sudjelovanje na Zimskim olimpijskim igrama treneru klizačkog para Aljona Savčenko/Robin Szolkowy Ingu Steueru (39) koji je osumnjičen za suradnju sa zloglasnom istočnonjemačkom obavještajnom službom Stasi u doba podjele Njemačke na Istočnu i Zapadnu.

Agencija njemačke vlade koja se bavi dokumentacijom Stasija nedavno je objavila kako je pronašla dokumente prema kojima je Steuer bio doušnik Stasija, što optuženi trener, naravno, demantira. NOC je odmah zatražio sudsku zabranu Steueru za odlazak na ZOI, ali sud je taj zahtjev odbio.

"Ova sudska odluka je pogrešna i za nas neprihvatljiva. Prisiljeni smo podnijeti zahtjev za Steuerovu akreditaciju kako bismo izbjegli bilo kakve sudske sankcije protiv nas, ali uložit ćemo žalbu", rekao je predsjednik NOC-a Klaus Steinbach.

Steuer je u doba kada je srušen Berlinski zid i nakon čega je uslijedio ujedinjenje Njemačke imao 23 godine.

Savčenko i Szolkowy nalaze se u uskom krugu kandidata za medalju u Torinu, a Steuer je sa svojom bivšom štićenicom Mandy Woetzel osvojio naslov svjetske prvakinje 1997. godine, te olimpijsku broncu u Naganu 1998.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙