FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovencima više od pola medalja na SP novinara skijaša

BANSKO, 27. siječnja 2006. (Hina) - Na 52. svjetskom prvenstvu skijašanovinara u Banskom u Bugarskoj sudjelovalo je 200 novinara iz 33zemlje koji su se natjecali u veleslalomu, skijaškom trčanju ikombinaciji.
BANSKO, 27. siječnja 2006. (Hina) - Na 52. svjetskom prvenstvu skijaša novinara u Banskom u Bugarskoj sudjelovalo je 200 novinara iz 33 zemlje koji su se natjecali u veleslalomu, skijaškom trčanju i kombinaciji.

Među novinarima skijašima najuspješnija je bila slovenska ekipa osvojivši 15 od ukupno 24 medalje.

Slovenski novinari bili su najbolji u veleslalomu gdje su osvojili pet medalja, te u skijaškom trčanju gdje su osvojili šest odličja.

Novinari i novinarke natjecali su se u tri dobne skupine - do 45 godina, od 45 do 55 i iznad 55.

Kod novinarki u skijaškom trčanju, Slovenke su osvojile tri prva i jedno treće mjesto, dok su medalje osvojile još novinarke iz Švedske (tri), te Finske, Češke i SAD-a (po jednu).

Među muškim natjecateljima od prvog do trećeg mjesta plasirali su se tri Slovenca, dva Nijemca, te po jedan novinar skijaš iz Norveške, Slovačke, Švicarske i Bugarske.

U kombinaciji prednjačila je ekipa Slovenije sa četiri medalje, slijede domaćini Bugari s tri, Švedska, Slovačka i Njemačka sa po dvije, te Švicarska, Austrija, Kanada, Španjolska i SAD s jednom.

U najbrojnijoj skupini superveterana preko 55 godina u kojoj su se u skijaškom trčanju natjecala 52 novinara Danijel Popović iz Hrvatske zauzeo je 13. mjesto, a Gordana Grbić također u najstarijoj dobnoj skupini zauzela je 11. mjesto između 22 natjecateljice, zahvaljujući tome što ih je 10 odustalo od natjecanja. U kombinaciji Popović je zauzeo sedmo mjesto, a Gordana Grbić 13.

Najmlađi sudionik tradicionalnog susreta novinara skijaša imao je 28 godina, a najstariji 80. Domaćin idućeg 53. prvenstva je Španjolska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙