FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JOŠ PET DANA DO ZOI U TORINU

ZAGREB, 6. veljače 2006. (Hina) -
ZAGREB, 6. veljače 2006. (Hina) -

PREDSJEDNIK MOO-A JACQUES ROGGE U NAJAVIO STROGU DOPING KONTROLU NA ZOI U TORINU

Predsjednik Međunarodnog olimpijskeg odbora (MOO) Belgijanac Jacques Rogge očekuje da će XX. zimske olimpijske igre u Torinu biti odlično organizirane.

Čelni čovjek krovne svjetske sportske organizacije najavio je provođenje stroge doping kontrolu, jer će u Torinu biti napravljeno čak 1200 kontrola, što je gotovo 70 posto više nego prije četiri godine u Salt Lake Cityju. "Ustrajat ćemo u provođenju rigoroznih mjera dopinške kontrole", naglasio je Rogge pohvalivši napore Talijana u provođenju sigurnosnih mjera uključujući i odlučne akcije i mjere u spriječavanju mogućih terorističkih napada.

JOSEPH STROBL SMIJE NASTUPITI ZA SLOVENIJU U TORINU

Pobjednik šest utrka za Svjetski kup skijaša, Joseph Strobl dobio je dozvolu Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) za nastup na Zimskim olompijskim igrama pod zastavom Slovenije. Rođeni Austrijanac, Strobl dobio je slovensko državljanstvo još 2004. godine nakon što je procijenio da mu je konkurencija u austrijskoj reprezentaciji prejaka, no za svoju novu domovinu nastupio je tek u studenom 2005. nakon što se oporavio od ozljede koljena. Ipak, za nastup na Igrama bila mu je potrebna posebna dozvola MOO-a.

MOO je istu takvu dozvolu izdao i biatlonki Barbari Ertl, rođenoj Njemici koja će u Torinu nastupiti za Italiju, zemlju svog supruga.

HRVATSKA U TORINU NASTUPA U PET OD SEDAM SPORTOVA

Na programu ZOI Torino 2006. bit će 7 sportova sa 15 sportskih grana i 84 sportske discipline i to:

1.BOB (bob, skeleton)

2.SANJKANJE

3.SKIJANJE (alpsko, skijaško trčanje, skijaški skokovi, nordijska kombinacija - skokovi i skijaško trčanje, skijanje slobodnim stilom, snowboard)

4.BIATLON

5.KLIZANJE (umjetničko, brzinsko, brzinsko klizanje na kratkim stazama)

6.CURLING

7.HOKEJ NA LEDU

Hrvatska će nastupiti u bobu, skeletonu, alpskom i nordijskom skijanju, biatlonu i umjetničkom klizanju.

HRVATSKI SPORTAŠI U TRI OLIMPIJSKA SELA

Natjecanja na XX. ZOI održavat će se na 14 sportskih borilišta u mjestima: Torino, Sestriere, Bardonecchia, Pragelato, Cesana, San Sicario, Pinerolo i Sauze d'Oulx. Najveća je udaljenost od Torina do Sestrierea i iznosi 106 km, a najbliži je Pinerolo s 36 km udaljenosti od Torina.

Za potrebe smještaja službenih delegacija nacionalnih olimpijskih odbora na ZOI Torino 2006., izgrađena su tri olimpijska sela - u Torinu, Sestriereu i Bardonecchiji.

Većina hrvatske olimpijske delegacije - alpsko skijanje, skijaško trčanje, bob, skeleton, te Misija bit će smješteni u Olimpijskom selu u Sestriereu, klizačica Idora Hegel u Olimpijskom selu u Torinu, a biatlonka Petra Starčević u Bardonecchiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙