FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janica Kostelić nosi zastavu na otvaranju ZOI u Torinu

ZAGREB, 31. siječnja 2006. (Hina) - ZAGREB - Janica Kostelić nosit ćehrvatsku zastavu na otvorenju Zimskih olimpijskih igara u Torinu nakojima će hrvatska olimpijska reprezentacija brojiti 57 osoba, od čega24 sportaša, odlučeno je na 19. sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskogodbora oržanoj danas u Zagrebu.
ZAGREB, 31. siječnja 2006. (Hina) - ZAGREB - Janica Kostelić nosit će hrvatsku zastavu na otvorenju Zimskih olimpijskih igara u Torinu na kojima će hrvatska olimpijska reprezentacija brojiti 57 osoba, od čega 24 sportaša, odlučeno je na 19. sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora oržanoj danas u Zagrebu.

Vijeće je jednoglasno odlučilo da Janica Kostelić nosi zastavu na otvorenju Olimpijskih igara, a trostrukoj olimpijskoj pobjednici to će nakon Nagana 1998. biti drugi puta da kao stjegonoša predvodi hrvatsku delegaciju na ceremoniji otvorenja.

U Torinu će nastupiti 24 hrvatska sportaša u šest sportova i to alpskom skijanju, skijaškom trčanju, biatlonu, klizanju, bobu i skeletonu. Najbrojnija će biti alpska reprezentacija, koja čini polovicu svih hrvatskih sportaša na Igrama, a uz Janicu i Ivicu Kostelića nastupit će Nika Fleiss, Matea Ferk, Ana Jelušić, Yvonne Schnock, Danko Marinelli, Ivan Olivari, Ivan Ratkić, Dalibor Šamšal, Tin Široki i Natko Zrnčić Dim.

Idora Hegel je naša jedina predstavnica u umjetničkome klizanju, Maja Kezele, Alen Abramović, Damir Jurčević i Denis Klobučar nastupit će u skijaškom trčanju, Petra Starčević u biatlonu, Nikola Nimac u skeletonu, a hrvatski bob-četverosjed sačinjavaju pilot Ivan Šola, te Jurica Grabušić, Slaven Krajačić, Dejan Vojnović i Alek Osmanović.

Vijeće je i potvrdilo konačnu listu Programa individualne skrbi o mladima u 2006. godini, na kojoj je rekordnih 65 mladih sportaša i sportašica, a predsjednik HOO-a Zlatko Mateša je kazao kako je time ispunjen jedan od postavljenih ciljeva .

Među brojnim zahtjevima za pokroviteljstvo i financijsku potporu Mateša je posebno istaknuo zamolbu Hrvatskog motonautičkog saveza za davanje suglasnosti za organizaciju utrke Svjetskog prvenstva Formule 2000 u srpnju ove godine u Vukovaru.

Ne zna koji su razlozi ostavke dopredsjednika Gorana Ivaniševića na sve funkcije u HOO-u, među nama nije bilo nikakvih nesuglasica i sukoba, a odluka nas je iznenadila, kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Goran Ivanišević je uputio ostavku na sve funkcije u HOO-a, navodeći osobne razloge zbog kojih nije u mogućnosti posvetiti dovoljno vremena radu u krovnom tijelu hrvatskog sporta. Ivanišević je na sjednici Skupštine 18. kolovoza 2005. u Splitu imenovan dopredsjednikom HOO-a., te predsjednikom Skupštine lokalnih sportova.

Na sljedećoj Skupštini morat ćemo izabrati novoga dopredsjendika, zaključio je Mateša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙