FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Terzić osudio paljenje zastava, posebice hrvatske

SARAJEVO, 8. veljače 2006.(Hina) - Predsjedatelj Ministarskoga vijećaBosne i Hercegovine Adnan Terzić osudio je paljenje zastava kao načinizražavanja prosvjeda zbog objavljivanja karikatura kojima sevrijeđaju vjerski osjećaji muslimana, a posebice je ocijenioneprihvatljivim paljenje hrvatskih simbola, priopćeno je u srijedunavečer iz Terzićeva Ureda.
SARAJEVO, 8. veljače 2006.(Hina) - Predsjedatelj Ministarskoga vijeća Bosne i Hercegovine Adnan Terzić osudio je paljenje zastava kao način izražavanja prosvjeda zbog objavljivanja karikatura kojima se vrijeđaju vjerski osjećaji muslimana, a posebice je ocijenio neprihvatljivim paljenje hrvatskih simbola, priopćeno je u srijedu navečer iz Terzićeva Ureda.

U priopćenju dostavljenu medijima u Sarajevu navodi se kako Terzić razumije gnjev izazvan izvrganjavanjem ruglu muslimanskih vjerskih osjećaja, no također se odlučno suprotstavlja nasilnim iskazivanjima takvih osjećanja.

"Paljenje zastava nije i ne može biti odnos građana BiH prema uvrjedama koje dolaze iz pojedinih centara", navodi se u reagiranju koje je uslijedilo nakon što su u tijeku prosvjeda skupine muslimana u Sarajevu zapaljene papirnate kopije zastava Hrvatske, Danske, Norveške i Francuske.

"Posebno žalim što su protesti bili upereni protiv obilježja Republike Hrvatske jer su hrvatska Vlada i Sabor, za razliku od nekih drugih europskih zemalja, pravodobno i primjereno osudili objavljivanje uvrjedljivih karikatura u Hrvatskoj", stoji u izjavi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙