FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNZ BiH protiv smještanja BiH u islamski svijet

MOSTAR, 7. veljače 2006. (Hina) - Hrvatska narodna zajednica BiH(HNZ), parlamentarna stranka u Federaciji BiH, kritizirala je u utorakpostupak veleposlanika BiH Seada Maslea u Danskoj koji je sa skupinomdiplomata iz islamskih zemalja uputio prosvjedno pismo danskimvlastima zbog objavljivanja uvredljivih karikatura proroka Muhameda udanskom tisku.
MOSTAR, 7. veljače 2006. (Hina) - Hrvatska narodna zajednica BiH (HNZ), parlamentarna stranka u Federaciji BiH, kritizirala je u utorak postupak veleposlanika BiH Seada Maslea u Danskoj koji je sa skupinom diplomata iz islamskih zemalja uputio prosvjedno pismo danskim vlastima zbog objavljivanja uvredljivih karikatura proroka Muhameda u danskom tisku.

"Samovoljni" postupak bosanskohercegovačkog veleposlanika u Danskoj HNZ BiH je u priopćenju ocijenila kao "nezapamćen diplomatski skandal" te je pozvala Ministarstvo vanjskih poslova BiH i Predsjedništvo BiH da kazne veleposlanika Maslea, jer nije konzultirao izabrane predstavnike vlasti državotvornih naroda u BiH.

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje lokalnim je medijima izjavio da se prikuplja dokumentacija o istupu veleposlanika Maslea u Danskoj na temelju koje će

iscrpno biti obaviješteno i državno Predsjedništvo BiH.

Suprotstavljajući se pokušajima da se BiH smjesti u islamski svijet HNZ je navela kao primjer prošlogodišnje sudjelovanje sportaša iz BiH na natjecanju islamskih zemalja bez suglasnosti izabranih dužnosnika u vlastima BiH.

HNZ BiH također zamjera što su muslimani u BiH brzo zaboravili skrnavljenje kipa Isusa Krista na sarajevskoj katedrali od prije dvije godine kada je na prste tog kipa stavljen kondom. "Ne sjećamo se tadašnjih prosvjeda i diplomatskih nota bilo kojeg veleposlanika-katolika, još manje veleposlanika, predstavnika drugih naroda i konfesija", navodi se u priopćenju HNZ BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙