FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 10. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30sati.
ZAGREB, 10. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

MADRID - Španjolska je policija u utorak uhitila 17 ljudi osumnjičenih za novačenje terorista za napade u Iraku, objavio je državni radio. Oni su uhićeni u Madridu, Barceloni i Baskiji, nekoliko ih je marokanskog porijekla i osumnjičeni su za regrutiranje terorista za misije u Iraku, prema državnom radiju. Među njima je navodno i imam džamije u Malagi. Civilna garda je potvrdila da je operacija uhićenja u tijeku, ali nije potvrdila broj privedenih. U sličnoj operaciji u Španjolskoj je 19. prosinca uhićeno 15 osoba.

JERUZALEM - Izraelski premijer Ariel Sharon u utorak je i dalje u kritičnom, no stabilnom stanju dok ga liječnici pokušavaju vratiti iz inducirane kome, objavili su bolnički izvori. "Premijerovo stanje je nepromjenjeno....Liječnici će danas nastaviti s tretmanom kojeg su započeli jučer", rekao je glasnogovornik bolnice Hadassah, Ron Kromer. Sharon je u ponedjeljak počeo samostalno disati i učinio je nekoliko laganih pokreta nakon što su liječnici smanjili terapiju lijekovima kojom su počeli liječiti oštećenje mozga uzrokovano jakom kapi.

SEUL - Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-il, poznat po svojim iznimno rijetkim i tajanstvenim međudržavnim putovanjima, krenuo je u utorak specijalnim blindiranim vlakom u posjet Kini, javila je južnokorejska agencija Yonhap. Vlak Kim Jong-ila prošao je pogranični grad Dandong, na granici s Kinom, u utorak prije zore u nazočnosti velikog broja pripadnika sigurnosti, dodaje agencija. Južnokorejska obavještajna služba je navela da provjerava te informacije, a ministar obrane je rekao da o tom putu nema nikakvih podataka. Kineski i sjevernokorejski mediji nisu spomenuli taj posjet. Yonhap navodi da bi Kim Jong-il trebao stići u Peking oko 10 sati po srednjoeuropskom vremenu. To bi bio njegov četvrti put u Kinu nakon svibnja 2000. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙