FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks primio veleposlanike Slovačke, BiH i Španjolske

ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks primio je u utorak u nastupne posjete veleposlanikeSlovačke Jana Banasa, Bosne i Hercegovine Aleksandra Dragičevića iŠpanjolske Manuela Salazara, priopćio je Ured za odnose s javnošćupredsjednika Sabora.
ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je u utorak u nastupne posjete veleposlanike Slovačke Jana Banasa, Bosne i Hercegovine Aleksandra Dragičevića i Španjolske Manuela Salazara, priopćio je Ured za odnose s javnošću predsjednika Sabora.

Slovačkom veleposlaniku Šeks je zahvalio na snažnoj i otvorenoj podršci Slovačke otvaranju pregovora između Hrvatske i EU-a, kaže se u priopćenju.

Šeks i veleposlanik Banas su se složili da Hrvatsku i Slovačku povezuju brojne sličnosti koje pridonose učvršćenju inače dobrih i prijateljskih bilateralnih odnosa, a kao posebna poveznica između dvije zemlje navedene su slovačka manjina u Hrvatskoj te hrvatska manjina u Slovačkoj, dodaje se u priopćenju.

U razgovoru s veleposlanikom Bosne i Hercegovine Aleksandrom Dragičevićem, navodi se u priopćenju, istaknuta je obostrana volja da se u najkraćem roku riješe sva pitanja koja se tiču povratka preostalih izbjeglica i prognanika, Ugovora o uređenju imovinsko-pravnih odnosa te luke Ploče.

Predsjednik Sabora je pozdravio početak pregovora BiH o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju s EU u studenome 2005., naglasivši da je u najvećem interesu Hrvatske da BiH što brže napreduje prema punopravnom članstvu u Uniji, te da za njom krenu i sve ostale zemlje u ovom dijelu Europe, kaže se u priopćenju.

Kako stoji u priopćenju, Šeks i španjolski veleposlanik su se u složili u ocjeni da su odnosi između Hrvatske i Španjolske vrlo dobri, što je naročito došlo do izražaja u podršci španjolske vlade u vezi s početkom pregovora Hrvatske i EU.

Veleposlanik Salazar je prenio spremnost španjolske vlade da nastavi Hrvatskoj pomagati u procesu pregovora, te je pozdravio intenziviranje parlamentarne suradnje između Hrvatskog sabora i Zastupničkog doma španjolskog parlamenta, kaže se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću predsjednika Sabora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙