FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi posjet predsjednika španjolske vlade Melilli i Ceuti u 25 godina

MELILLA, 31. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Jose Luis Rodriguez Zapateropočeo je u utorak prvi posjet nekoga od španjolskih premijera unazad25 godina španjolskim enklavama Melilli i Ceuti, na koje Maroko polažepravo, a prije šest mjeseci su bile poprištem krvavih sukoba safričkim imigrantima koji su preko tih enklava željeli doći uŠpanjolsku.
MELILLA, 31. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Jose Luis Rodriguez Zapatero počeo je u utorak prvi posjet nekoga od španjolskih premijera unazad 25 godina španjolskim enklavama Melilli i Ceuti, na koje Maroko polaže pravo, a prije šest mjeseci su bile poprištem krvavih sukoba s afričkim imigrantima koji su preko tih enklava željeli doći u Španjolsku.

U Melilli Zapatero se susreo s predsjednikom autonomne vlade, konzervativcem Juanom Joseom Imbrodom, s kojim će razgovarati o imigraciji i infrastrukturama, posebice o brzoj pomorskoj vezi između sjevernoafričke enklave i europskog kontinenta.

Imbroda bi, kako je rekao za radijsku postaju Cadena ser, želio da se iz Mellile do Malage, na jugu Španjolske, može doći za tri sata, a do Almerije za dva sata.

Predsjednik španjolske vlade posjetit će i Centar za privremeni boravak imigranata (Ceti) koji je prenapučen od jeseni nakon masovna dolaska Afrikanaca s juga Sahare.

Zapatero će u srijedu otputovati u Ceti u Ceuti i susresti se s predsjednikom autonomne vlade druge enklave, konzervativcem Juanom Vivasom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙