FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karikature Muhameda: još dva mrtva u prosvjedima u Afganistanu

KABUL, 6. veljače 2006. (Hina/AFP) - U prosvjedima protivobjavljivanja karikatura islamskog proroka Muhameda u Afganistanu uponedjeljak su nadomak Kabula poginule još dvije osobe, pa se takobroj mrtvih popeo na tri, izvijestio je službeni izvor.
KABUL, 6. veljače 2006. (Hina/AFP) - U prosvjedima protiv objavljivanja karikatura islamskog proroka Muhameda u Afganistanu u ponedjeljak su nadomak Kabula poginule još dvije osobe, pa se tako broj mrtvih popeo na tri, izvijestio je službeni izvor.

Dvije su osobe ubijene, a pet ih je ranjeno u vatrenom okršaju među prosvjednicima koji su se okupili ispred glavnog ulaza u glavni stožer zračne baze koalicije koju predvodi SAD u Bagramu, 60 km sjeverno od Kabula, izjavio je šef okruga Bagram Kabir Ahmad.

U prosvjedima u Mihtarlamu, prijestolnici pokrajine Laghman (na istoku zemlje), jedna je osoba ubijena kada je policija zapucala na prosvjednike.

Tisuću ljudi zahtijevalo je zatvaranje veleposlanstva u Danskoj, zemlji u kojoj su u rujnu karikature prvi put objavljene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙