FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karikature Muhameda: prijetnje Francuskoj i Danskoj

GAZA, 2. veljače 2006. (Hina/AFP) - Dvije palestinske oružane skupinezaprijetile su u četvrtak u priopćenju da "uzimaju za metu" svakogFrancuza, Danca i Norvežana u Gazi i Zapadnoj obali, nakon što su utisku tih zemalja objavljene karikature proroka Muhameda.
GAZA, 2. veljače 2006. (Hina/AFP) - Dvije palestinske oružane skupine zaprijetile su u četvrtak u priopćenju da "uzimaju za metu" svakog Francuza, Danca i Norvežana u Gazi i Zapadnoj obali, nakon što su u tisku tih zemalja objavljene karikature proroka Muhameda.

Izdanje pariškog dnevnika France Soir koje prenosi karikature proroka Muhameda koje su izazvale buru u arapskom svijetu zaplijenjeno je u Tunisu, objavila je službena agencija TAP.

"U skladu s odredbama zakona o tisku, ministar unutarnjih poslova i lokalnog razvoja odlučio je zaplijeniti broj dnevnika s datumom 1. veljače 2006. čiji je sadržaj uvredljiv za muslimane i kleveće plemenitog proroka", priopćuje TAP.

Ministri unutarnjih poslova 22 arapske zemlje, okupljeni u utorak u Tunisu, osudili su to objavljivanje i zatražili sankcije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙