FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan: Želja za osvetom ne može opravdati nasilje"

NEW YORK, 5. veljače 2006. (Hina/AFP) - Glavni tajnik Ujedinjenihnaroda Kofi Annan, "uznemiren" nasilnim prosvjedima koji su izbilinakon objavljivanja karikatura proroka Muhameda, pozvao je u nedjeljuna mir, ocjenivši da želja za osvetom ne može opravdati nasilje.
NEW YORK, 5. veljače 2006. (Hina/AFP) - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan, "uznemiren" nasilnim prosvjedima koji su izbili nakon objavljivanja karikatura proroka Muhameda, pozvao je u nedjelju na mir, ocjenivši da želja za osvetom ne može opravdati nasilje.

Kofi Annan je rekao da je "uznemiren" zbog pojave nasilja i paljenja veleposlanstava skandinavskih zemalja u Siriji i u Libanonu.

Glavni tajnik "dijeli bol mnogih muslimana zbog objavljivanja karikatura koje oni drže uvredom za njihovu religiju", kazao je u priopćenju njegov službeni predstavnik Stephane Dujarric.

No, poziva "muslimane da prihvate ispriku danskog lista" koji je prvi objavio prijeporne karikature i da "okrenu stranicu" postupajući "u duhu religije koja je poznata po svojim vrednotama milosrđa i sućuti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙