FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čečenija protjerala Dance zbog Muhamedovih karikatura

MOSKVA, 7. veljače 2006. (Hina/dpa) - Vlasti ruske republike Čečenijeu utorak su priopćile da će protjerati danske humanitarce, a u vezi saspornim karikaturama proroka Muhameda objavljenima u zapadnimmedijima.
MOSKVA, 7. veljače 2006. (Hina/dpa) - Vlasti ruske republike Čečenije u utorak su priopćile da će protjerati danske humanitarce, a u vezi sa spornim karikaturama proroka Muhameda objavljenima u zapadnim medijima.

Dansko vijeće za izbjeglice (Danish Refugee Council - DRC) više ne smije djelovati u Čečeniji, izjavio je zamjenik premijera Halid Vajnahov u glavnome gradu Groznome.

Ta organizacija pruža pomoć izbjeglicama nakon sukoba Moskvi lojalnih snaga s čečenskim islamskim separatistima. Danish Refugee Council predstavlja razna međunarodna tijela, među ostalima i Europsku uniju.

Vajnahov je rekao da je protjerivanje posljedica "negativne reakcije u muslimanskome svijetu i u Čečeniji" na karikature objavljene prvo u Danskoj, a potom i drugdje u svijetu.

Prema njegovim riječima, danska je humanitarna organizacija "svjesno ili nesvjesno pomagala pobunjenicima", a te su riječi zamjenika čečenskoga premijera potaknule strah u vezi s budućnošću stranih humanitarnih programa u Čečeniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙