FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karikature: Norveški list žali, ali ne nudi ispriku

OSLO, 31. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Kršćanski norveški listMagazinet, u središtu polemike nakon što je od danskog dnevnikapreuzeo i objavio satirične karikature o proroku Muhameda, izrazio jeu utorak "žaljenje" ali se nije ispričao muslimanima.
OSLO, 31. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Kršćanski norveški list Magazinet, u središtu polemike nakon što je od danskog dnevnika preuzeo i objavio satirične karikature o proroku Muhameda, izrazio je u utorak "žaljenje" ali se nije ispričao muslimanima.

Glavni urednik dnevnika Magazinet, Vebjoern Selbekk, "žali ako su crteži uvrijedili muslimane", stoji u tekstu objavljenom u izdanju na internetu.

Selbekk, međutim, pojašnjava da cilj reprodukcije nije bio "provocirati" te da je ona bila opravdana u ime slobode izričaja.

"Žaliti što smo posegnuli za slobodom izražavanja u demokratskom društvu štetilo bi našim demokratskim temeljima", napisao je Selbekk.

Magazinet je 10. siječnja objavio karikature iz danskoga dnevnika na kojima je, među ostalim, Muhamed prikazan s turbanom u obliku bombe i s upaljenim fitiljom, a slijedili su oštri prosvjedi i diplomatske reakcije te bojkot skandinavskih proizvoda u muslimanskim zemljama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙