FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: Valjda je Marčinko pripadao strukturama koje poznaju UDBU

ZAGREB, 6. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićdanas je novinarima izjavio kako ne zna iz kojih izvora TomislavMarčinko vadi podatke o novinarima suradnicima UDBE na Hrvatskojteleviziji.
ZAGREB, 6. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić danas je novinarima izjavio kako ne zna iz kojih izvora Tomislav Marčinko vadi podatke o novinarima suradnicima UDBE na Hrvatskoj televiziji.

Mesić je ustvrdio kako je Marčinko valjda pripadao strukturama koje poznaju UDBU.

Nekadašnji urednik Informativnog programa HTV-a, a danas direktor Orfeja Tomislav Marčinko u intervjuu za subotnji "Večernji list" izjavio je da posjeduje papir s imenima zaposlenika HTV-a koji su do 1990. radili za KOS i SDB i da ga je spreman objaviti.

To sam spreman učiniti kako bi prestale objede na moj račun koje se pojavljuju i ovih dana, "da sam 1991. na HTV-u proganjao novinare Srbe", izjavio je Marčinko.

Na novinarski upit da komentira razbijanje prozora na prostorijama Srpskoga društva Prosvjeta u Zagrebu, Mesić je odgovorio kako je riječ o "vandalizmu koji treba sankcionirati".

Prozori su najvjerojatnije razbijeni u noći sa subote na nedjelju, ali točno vrijeme još nije točno utvrđeno jer je policijska istraga još u tijeku.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić danas je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu sudjelovao na predstavljanju knjige Eugena Kvaternika "Hrvatski glavničar", kojoj je uvodni esej napisao Vladimir Veselica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙