FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka vlada nije zabrinuta Chiracovim izjavama

BERLIN, 20. siječnja 2006. (Hina) - Njemačka vlada u najnovijimizjavama francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca ne vidi promjene ufrancuskoj nuklearnoj strategiji, priopćio je glasnogovornik vladeThomas Steg u petak u Berlinu.
BERLIN, 20. siječnja 2006. (Hina) - Njemačka vlada u najnovijim izjavama francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca ne vidi promjene u francuskoj nuklearnoj strategiji, priopćio je glasnogovornik vlade Thomas Steg u petak u Berlinu.

"Chirac je u svojem govoru još jednom potvrdio poznatu francusku doktrinu da nuklearno oružje nije sredstvo vođenja rata nego samo "ultima ratio s ciljem zastrašivanja", smatra Steg.

"Time se Chirac ne razlikuje od svojih prethodnika koji su se također u pravilnim razmacima izjašnjavali o francuskoj nuklearnoj politici", izjavio je Steg.

On istodobno nije odbacio mogućnost da se ta tema nađe i na dnevnom redu prilikom susreta njemačke kancelarke Angele Merkel (Kršćansko demokratska unija- CDU) i francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca u ponedjeljak u Versaillesu.

Steg je naglasio da izjave francuskog predsjednika od četvrtka u kojima je on teroristima koji napadnu Francusku posredno zaprijetio nuklearnim oružjem, "ne mijenjaju ništa" glede zajedničkog stajališta trojke Europske unije- Francuske, Njemačke i Velike Britanije, u svezi s iranskom krizom zbog nuklearne energije.

Njemačke oporbene stranke su od vlade zatražile da se jasno ogradi od izjava francuskog predsjednika.

Predsjednik najjače oporbene stranke Liberalno demokratske stranke (FDP) Guido Westerwelle je od Angele Merkel zatražio da prilikom svojeg skorašnjeg susreta sa Chiracom, francuskog predsjednika "potakne na suzdržanost".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙