FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Danska: Neprihvatljiv napad na veleposlanstvo u Damasku

KOPENHAGEN, 5. veljače 2006. (Hina/AFP) - Danski ministar vanjskihposlova Per Stig Moeller ocijenio je u nedjelju potpunoneprihvatljivim izgred u kojem su prosvjednici u subotu zapalilizgradu veleposlanstva Danske u Damasku.
KOPENHAGEN, 5. veljače 2006. (Hina/AFP) - Danski ministar vanjskih poslova Per Stig Moeller ocijenio je u nedjelju potpuno neprihvatljivim izgred u kojem su prosvjednici u subotu zapalili zgradu veleposlanstva Danske u Damasku.

"Sirija nije ispunila svoju obvezu. Potpuno je neprihvatljivo da Sirijci nisu štitili veleposlanstvo".

"Kontaktirali smo s predsjedništvom Europske unije (EU) koje također osuđuje događaje u Siriji, koji su potpuno neprihvatljivi", nastavio je.

Više stotina prosvjednika, nezadovoljnih objavljivanjem karikatura proroka Muhameda u danskom tisku, okupilo se u subotu poslijepodne pred danskim veleposlanstvom, koje se nalazi u istoj zgradi gdje i veleposlanstvo Čilea na prvom katu i Švedske na drugom katu. Oni su uništili urede veleposlanstava i zapalili zgradu.

Prosvjednici su nakon toga istu stvar napravili i s veleposlanstvom Norveške a policija ih je uspjela zaustaviti pred francuskim diplomatskim predstavništvom.

Nitko od zaposlenih u danskom predstavništvu nije se tamo nalazio u vrijeme napada, precizira se u priopćenju.

Danska vlada je u subotu pozvala svoje državljane da odmah napuste Siriju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙