FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD osuđuju Siriju zbog paljenja veleposlanstva

WASHINGTON, 5. veljače 2006. (Hina/AP/dpa) - Američka Vlada objavila jeu subotu da smatra Siriju odgovornom za paljenje danskog i norveškogveleposlanstva u Damasku jer se takvo nasilje ne bi dogodilo bezodobrenja tamošnjih vlasti.
WASHINGTON, 5. veljače 2006. (Hina/AP/dpa) - Američka Vlada objavila je u subotu da smatra Siriju odgovornom za paljenje danskog i norveškog veleposlanstva u Damasku jer se takvo nasilje ne bi dogodilo bez odobrenja tamošnjih vlasti.

U izjavi objavljenoj s ranča predsjednika Georgea Busha u Teksasu oštro se osuđuje nasilje sirijskih prosvjednika na subotnjim demonstracijama protiv objavljivanja karikatura proroka Muhameda u jednom danskom listu. Prosvjednici su zapalili cijelu zgradu u kojoj se osim danskog nalaze veleposlanstva Čilea i Švedske, te potom i zgradu norveške ambasade.

"Smatramo Siriju odgovornom za takve nasilne prosvjede jer se oni u toj zemlji ne mogu dogoditi bez Vladina znanja i potpore" izjavio je Predsjednikov tajnik za odnose s javnošću Scott McClellan.

Bijela kuća također je apelirala na "konstruktivan i miroljubiv dijalog s naglaskom na poštivanje svačijih vjerskih uvjerenja".

I Vlade skandinavskih zemalja uputile su u subotu prosvjed sirijskim vlastima zbog napada na veleposlanstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙