FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libija zatvorila veleposlanstvo u Danskoj zbog Muhamedovih karikatura

TRIPOLI, 29. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Libija je u nedjelju odlučilazatvoriti svoje diplomatsko predstavništvo u Kopenhagenu u znakprosvjeda protiv karikatura proroka Muhameda objavljenih u rujnuprošle godine u jednom danskom listu.
TRIPOLI, 29. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Libija je u nedjelju odlučila zatvoriti svoje diplomatsko predstavništvo u Kopenhagenu u znak prosvjeda protiv karikatura proroka Muhameda objavljenih u rujnu prošle godine u jednom danskom listu.

"Nakon napada na proroka Muhameda i šutnje danskih vlasti, Libija je odlučila zatvoriti diplomatsko predstavništvo u Kopenhagenu", objavilo je libijsko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju koje prenosi službena agencija Jana.

"Libija će poduzeti mjere gospodarske odmazde protiv Danske", dodaje se u tekstu.

U rujnu 2005. veliki danski dnevnik Jyllands-Posten objavio je 12 crteža naslovljenih "Muhamedova lica", izazvavši prosvjede u muslimanskim krugovima u Danskoj i inozemstvu.

Ti su crteži preuzeti u norveškom kršćanskom časopisu Magazinet 10. siječnja, a švedski dnevnik Dagen Nyheter izrazio je podršku Jyllands-Postenu pozivajući se na slobodu izričaja.

Svog je veleposlanika iz Kopenhagena prošlog tjedna povukla i Saudijska Arabija, koja smatra da danska vlada nije dovoljno oštro reagirala na karikature u novinama kojima se ismijavaju islam i prorok Muhamed.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙