FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat: radnici "Jadrolinije" završili prosvjede

RIJEKA/DUBROVNIK, 3. veljače 2006.(Hina) - Prosvjedi radnika"Jadrolinije", koje je od 30. siječnja do 3. veljače organiziraoSindikat pomoraca Hrvatske (SPH), završili su danas zadnjim prosvjedomu Dubrovniku gdje se na rivi ispred trajekta "Visa" okupilo 20-akradnika toga državnog putničkog brodara, izvijestili su iz SPH.
RIJEKA/DUBROVNIK, 3. veljače 2006.(Hina) - Prosvjedi radnika "Jadrolinije", koje je od 30. siječnja do 3. veljače organizirao Sindikat pomoraca Hrvatske (SPH), završili su danas zadnjim prosvjedom u Dubrovniku gdje se na rivi ispred trajekta "Visa" okupilo 20-ak radnika toga državnog putničkog brodara, izvijestili su iz SPH.

Na dvama "Jadrolinijinim" brodovima u dubrovačkoj luci izvješeni su transparenti o štrajku.

SPH je organizirao prosvjede zbog neslaganja s konačnim prijedlogom zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu jer smatraju da je loš i nedorečen te da će ugroziti "Jadroliniju" i njezine radnike.

Prosvjedi su u početku bili najavljivani kao dvosatni štrajkovi upozorenja tijekom kojih je plovidba "Jadrolinijinih" brodova po plovidbenim zonama i rasporedu Sindikata trebala biti zaustavljena na dva sata, ali promet nije obustavljan.

Povjerenica SPH u "Jadroliniji" Marica Njegovan kazala je večeras u telefonskoj izjavi za Hinu da su prosvjedi bili mirni i dostojanstveni te da su u SPH zadovoljni njihovim odjekom u javnosti.

Poziv na razgovor koji je prije dva dana Sindikatu poslao ministar Božidar Kalmeta nije prihvaćen, a iz Sindikata su tada naveli da će poziv prihvatiti u bilo koje drugo vrijeme kad završe prosvjedi.

Njegovan je danas istaknula da očekuju ponovan poziv na razgovor te da je Sindikat zatražio da se njegovim predstavnicima omogući da budu nazočni na sjednici Hrvatskog sabora, na kojoj će se raspravljati o predloženu zakonu o prijevozu u pomorskom prometu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙