FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat pomoraca: ustrajat ćemo u pritiscima

RIJEKA,28. siječnja 2006.(Hina) - Podružnica Sindikata pomoracaHrvatske u Jadroliniji u današnjem odgovoru na poziv Uprave daodustane od štrajka upozorenja ističe da će ustrajati u pritiscima ida štrajk neće nauditi ugledu Jadrolinije i njezinih radnika.
RIJEKA,28. siječnja 2006.(Hina) - Podružnica Sindikata pomoraca Hrvatske u Jadroliniji u današnjem odgovoru na poziv Uprave da odustane od štrajka upozorenja ističe da će ustrajati u pritiscima i da štrajk neće nauditi ugledu Jadrolinije i njezinih radnika.

Sindikat je najavio dvosatni štrajk upozorenja jer drži da je Konačni prijedlog zakona o prijevozu u linijskome i povremenom obalnom pomorskom prometu loš za pomorce, za domaće brodare koji održavaju državne brodske linije i za putnike.

"Sigurni smo da nećemo naštetiti našem ugledu i ugledu Jadrolinije te smatramo da bi veća šteta nastala kada bismo dopustili da za nas loš i poguban zakon prođe bez odlučnog, jasnog i glasnog protivljenja", stoji u pismu Sindikata.

Iz poziva Uprave, ocjenjuje Sindikat, vidljivo je da ona dijeli mišljenje Sindikata da je taj prijedlog zakona poguban za zaposlene u Jadroliniji.

Sindikat navodi i da je nakon najave svojih akcija čuo izjave odgovornih državnih dužnosnika koji su izrazili osobnu opredijeljenost za opstanak Jadrolinije.

"Sindikat je to više ustrajan u daljnim pritiscima jer ne razumije zašto i dalje postoji ogroman raskorak između deklarativnih opredjeljenja i predložene regulative."

Sindikat drži da prijedlog zakona treba izmijeniti prije nego što o njemu bude odlučivao Hrvatski sabor.

Komentirajući navode Uprave da Jadrolinijine brodove nisu zaustavili ni ratni brodovi neprijateljske vojske, Sindikat ističe da su "brodovi samo sredstvo" te da ih nitko, "pa ni loš i za Jadrolinijine pomorce neprijateljski zakon ni sada neće zaustaviti."

U nastavku stoji da pomorci Jadrolinije nikada nisu radili protiv interesa otočana te kako očekuju da će im oni pomoći da sačuvaju posao i dostojanstvo.

Sindikat ističe da će se skrbiti o hitnim potrebama otočana i da će, s obzirom na moguće potrebe hitnog prijevoza, posade nekih trajekata prosvjedovati na otocima.

Dvosatni štrajk upozorenja Jadrolinijinih radnika održat će se, kako je najavljeno, od 30. siječnja do 3. veljače po plovnim područjima i prema dnevnom rasporedu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙