FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici "Rapske plovidbe" poduprli sindikat i radnike "Jadrolinije"

RIJEKA/RAB, 31. siječnja 2006.(Hina) - Pomorci "Rapske plovidbe"poduprli su danas 15-minutnim kašnjenjem trajekata na liniji Jablanac- Mišnjak radnike "Jadrolinije" koji prosvjedima i štrajkom upozorenjazahtijevaju izmjene predložena zakona o pomorskom prometu, doznaje seiz podružnice Sindikata pomoraca Hrvatske (SPH) u "Rapskoj plovidbi".
RIJEKA/RAB, 31. siječnja 2006.(Hina) - Pomorci "Rapske plovidbe" poduprli su danas 15-minutnim kašnjenjem trajekata na liniji Jablanac - Mišnjak radnike "Jadrolinije" koji prosvjedima i štrajkom upozorenja zahtijevaju izmjene predložena zakona o pomorskom prometu, doznaje se iz podružnice Sindikata pomoraca Hrvatske (SPH) u "Rapskoj plovidbi".

Prosvjede i dvosatni štrajk upozorenja, koji se od 30. siječnja do 3. veljače po rasporedu Sindikata održavaju u lukama iz kojih isplovljuju "Jadrolinijini" brodovi, organizirao je SPH, kao i simboličan čin potpore radnika "Rapske plovidbe".

Trajekt "Sveti Marin" je po plovidbenom redu iz Mišnjaka na Rabu trebao isploviti u 12, a isplovio je oko 12,15 sati, a u povratku je umjesto u 12,30 iz Jablanca isplovio u 12,45 sati, potvrdio je predsjednik podružnice SPH u "Rapskoj plovidbi" Tomislav Španjol Pandelo.

Trajekt na liniji Jablanac - Mišnjak plovi oko 15 minuta pa je 15-minutno zakašnjenje odabrano radi simbolike trajanja plovidbe od kopna do otoka.

U priopćenju koje je sindikalna podružnica poslala medijima navodi se kako drže da bi se pomorski promet počeo liberalizirati osnivanjem Agencije za linijski pomorski promet, što je predviđeno u konačnom prijedlogu zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu. Također smatraju da liberalizacija treba biti postupna te da svim brodarima koji sada održavaju državne trajektne linije treba omogućiti prvenstvene koncesije na rok od najmanje 10 godina.

Iz sindikata još napominju da su nezadovoljni načinom na koji se rješavaju problemi trajektnih luka jer su one, istaknuli su, za sigurnost plovidbe jednako važni kao i brodovi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙