FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: štrajk upozorenja, bez prekida prometa

ŠIBENIK, 1. veljače 2006. (Hina) - Članovi Jadrolinijine podružniceSindikata pomoraca Hrvatske (SPH) jutros su od 7 do 9 sati u Šibenikuodržali štrajk upozorenja u znak protivljenja predloženom Zakonu oprijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu koji jeupućen u saborsku proceduru, ali nisu prekinuli promet.
ŠIBENIK, 1. veljače 2006. (Hina) - Članovi Jadrolinijine podružnice Sindikata pomoraca Hrvatske (SPH) jutros su od 7 do 9 sati u Šibeniku održali štrajk upozorenja u znak protivljenja predloženom Zakonu o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu koji je upućen u saborsku proceduru, ali nisu prekinuli promet.

Iako su se pozivu na štrajk upozorenja u Šibeniku odazvali gotovo svi članovi SPH, niti jedna brodska linija prema šibenskim otocima nije bila u prekidu. Uredno je prometovao i trajekt Božava koji samo dva puta mjesečno povezuje kopno i šibenske otoke.

Sindikatu nije u interesu da otočanima uskrati i minimalne veze s kopnom, rekla je u Šibeniku Marica Njegovan, koordinatorica podružnice SPH u Jadroliniji. Dodala je da su predstavnici Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka pozvali na pregovore, ali SPH Jadrolinije neće odstupiti od svojih zahtjeva.

"Smatramo da se treba dodijeliti prioritetna koncesija svim hrvatskim brodarima koji održavaju linije, a time bi i Vlada dobila dovoljno vremena da pripremi sebe i brodare, kao i sve ostale sudionike u brodskom prometu da se prilagode tržišnim uvjetima kada Hrvatska uđe u Europu. Ne smije se liberalizacija pomorskog prometa na Jadranu provesti tako da se javni interes, koji je do sada postojao, uništi", ističe najvažnija stajališta sindikata Marica Njegovan.

Štrajk upozorenja SPH nastavit će se i sutra u Splitu od 12,30 do 14,30 sati, najavili su iz tog sindikata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙