FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Danski premijer sazvao sastanak diplomata

KOPENHAGEN, 2. veljače 2006. (Hina/AFP) - Danski premijer Anders FoghRasmussen pozvao je veleposlanike u Danskoj na sastanak u petak zbogafere oko karikatura proroka Muhameda, priopćeno je u Kopenhagenu.
KOPENHAGEN, 2. veljače 2006. (Hina/AFP) - Danski premijer Anders Fogh Rasmussen pozvao je veleposlanike u Danskoj na sastanak u petak zbog afere oko karikatura proroka Muhameda, priopćeno je u Kopenhagenu.

Sastanak je održan u nazočnosti danskog ministra vanjskih poslova Pera Stiga Moellera, prema priopćenju ureda premijera.

Tijekom susreta Moeller i Rasmussen obavijestili su veleposlanike o stajalištima danske vlade o objavljivanju karikatura proroka Muhameda u dnevnom listu Jyllands-Posten koje je izazvalo val prosvjeda, osuda i žestokih reakcija u islamskom svijetu uključujući i bojkot danskih proizvoda.

Prije nekoliko tjedana Rasmussen je odbio primiti jedanaest muslimanskih veleposlanika koji su tražili da ih primi nakon što su mu uputili prosvjedno pismo.

Spornih 12 karikatura proroka Muhameda objavljeno je 30. rujna u danskom listu, a muslimanska vjera zabranjuje prikazivanje Muhameda, izazvalo je bijes u brojnim muslimanskim zemljama, koji se izražava na prosvjedima, prijetnjama i bojkotiranju danskih proizvoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙