FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariz poziva svoje državljane da izbjegavaju pojas Gaze

PARIZ, 2. veljače 2006. (Hina/AFP) - Francusko ministarstvo vanjskihposlova je podsjetilo u četvrtak na svoje preporuke Francuzima da neodlaze u pojas Gaze nakon prijetnji dviju palestinskih oružanihskupina u vezi afere karikatura proroka Muhameda.
PARIZ, 2. veljače 2006. (Hina/AFP) - Francusko ministarstvo vanjskih poslova je podsjetilo u četvrtak na svoje preporuke Francuzima da ne odlaze u pojas Gaze nakon prijetnji dviju palestinskih oružanih skupina u vezi afere karikatura proroka Muhameda.

"Stalno bdijemo nad sigurnosti naših državljana, posebice u područjima moguće opasnosti", rekao je glasnogovornik ministarstva Jean-Baptiste Mattei.

On je podsjetio da francuske vlasti već mjesecima preporučuju francuskim državljanima da ne odlaze u pojas Gaze zbog sigurnosnih razloga.

Dvije palestinske oružane skupine su zaprijetile u četvrtak da će ciljati svakog Francuza, Norvežana i Danca u pojasu Gaze i na Zapadnoj obali, nakon što je tisak tih zemalja objavio karikature proroka Muhameda, što je izazvalo brojne prosvjede u arapsko-muslimanskom svijetu.

U Francuskoj je dnevni list France Soir u srijedu objavio 12 karikatura koje su već bile objavljene u jednom danskom listu. I dnevni list Le Monde je u četvrtak objavio crteže Muhameda.

Francusko ministarstvo vanjskih poslova se u srijedu navečer ogradilo od objavljivanja karikatura u francuskom tisku.

Ministarstvo je navelo da Francuska osuđuje "sve što vrijeđa pojedince u njihovom vjerovanju i vjerskim uvjerenjima", uz to što je zemlja koja poštuje slobodu izražavanja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙