FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bagarić: HDZ spreman za izvanredne izbore

POŽEGA, 2. veljače 2006. (Hina) - Županijski odbor HDZ-aPožeško-slavonske županije podržava Vladinu odluku o raspisivanjuizvanrednih izbora za tu županiju, rekao je sada već bivši župan ipredsjednik županijskog HDZ-a Anto Bagarić dodajući kako je time"Vlada pokazala svoju dosljednost i principijelnost, a HDZ da nijetrgovao, niti će trgovati mandatima bilo koje političke stranke".
POŽEGA, 2. veljače 2006. (Hina) - Županijski odbor HDZ-a Požeško-slavonske županije podržava Vladinu odluku o raspisivanju izvanrednih izbora za tu županiju, rekao je sada već bivši župan i predsjednik županijskog HDZ-a Anto Bagarić dodajući kako je time "Vlada pokazala svoju dosljednost i principijelnost, a HDZ da nije trgovao, niti će trgovati mandatima bilo koje političke stranke".

Hrvatska demokratska zajednica nije iznenađena odlukom o raspisivanju izvanrednih izbora, jer je podupirala stajalište kako struka treba ocijeniti koliko su bianco ostavke i trgovina mandatima u skladu sa zakonom, rekao je Bagarić na tiskovnoj konferenciji u Požegi

Na predstojećim izborima HDZ očekuje da će ostvariti još boje rezultate negoli na zadnjim izborima, kada je bio među najboljima u Hrvatskoj, rekao je Bagarić. Tada je HDZ osvojio 31 posto glasova birača čime je stekao pravo da sastavi županijsku vlast.

"Istina, to je bila jedna nategnuta većina, koja je ovisila o jednom vijećniku, no ipak je bila dostatna za donošenje svih odluka do zadnje skupštine. Podvale da je HDZ kupovao mandate i time mešetario, doista ne stoje i odbacujem sve objede na taj račun", rekao je Bagarić. Ocijenio je da je HDZ bio principijelan u stvaranju koalicije i poštivanju potpisanog koalicijskog sporazuma. "Nismo mogli rješavati unutarstranačke probleme drugih koalicijskih partnera", rekao je.

Po njemu, zadnja zbivanja u Požeško-slavonskoj županiji, ovu stranku nisu oslabila, a hoće li on biti nositelj liste ili će se pak naći na njezinom zadnjem mjestu, to će, kaže, odrediti njegova stranka u kojoj je on vojnik. Na konferenciji za novinare Bagarić je ponovio da se ne osjeća ni malo krivim ni za sukob interesa zbog posudbe novca Kamen Ingradu. Taj je novac, kaže, županija dala isključivo zbog očuvanja radnih mjesta i socijalnog mira te vjeruje da će dug biti podmiren do povratka HDZ-a na vlast, nakon izvanrednih izbora.

HDZ ide samostalno na izvanredne izbore na kojima očekuje da će imati i veći broj vijećnika negoli na zadnjim izborima, dok će nakon izbora vagati sve svoje moguće koalicijske partnere, među kojima nikada neće biti SDP, rekao je Bagarić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙