FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ odbacuje tvrdnje HSS-a da je glavni kupac vijećničkih mandata

ZAGREB, 21. siječnja 2006. (Hina) - HDZ je popodne odbacio HSS-ovetvrdnje da je glavni kupac vijećničkih mandata u nekoliko mjesta gdjese pojavila kriza vlasti.
ZAGREB, 21. siječnja 2006. (Hina) - HDZ je popodne odbacio HSS-ove tvrdnje da je glavni kupac vijećničkih mandata u nekoliko mjesta gdje se pojavila kriza vlasti.

Novi predsjednik HSS-a Josip Frišćić rekao je danas da je HSS kao "glavnog trgovca" (vijećničkim mandatima) "detektirao" HSP, a kao "glavnog kupca" HDZ.

"Odbacujemo HSS-ove insinuacije i držimo ih željom za skupljanjem jeftinih političkih poena", izjavio je HDZ-ov glasnogovornik Ratko Maček, napominjući da HSS-ove tvrdnje nemaju nikakvo uporište u konkretnim slučajevima.

Maček je odbacio i HSS-ove ocjene da je Vladina intervencija u Zakon o izboru članova predstavničkih tijela lokalnih jedinica kozmetička.

Vlada je tom intervencijom, rekao je Maček, potpuno otklonila bilo kakvu mogućnost manipulacije mandatima jer je definitivno potvrdila da mandat pripada vijećniku a ne političkoj stranci.

Glede konkretnih slučajeva (Sisak, Velika Gorica, Požega itd.), istaknuo je da će svoje mišljenje o tome dati za to ovlašteni Središnji državni ured za upravu i stručnjaci Pravnog fakulteta, od kojih je ono i zatraženo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙