FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Friščić traži jasno očitovanje Vlade o političkoj trgovini

ZAGREB, 21. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska seljačka stranka ( HSS)traži od Vlade da se u deset dana jasno očituje o političkoj trgoviniu konkretnim slučajevima koji se spominju u javnosti, poručio je danaspredsjednik HSS-a Josip Friščić.
ZAGREB, 21. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska seljačka stranka ( HSS) traži od Vlade da se u deset dana jasno očituje o političkoj trgovini u konkretnim slučajevima koji se spominju u javnosti, poručio je danas predsjednik HSS-a Josip Friščić.

Ako se Vlada ne očituje, HSS će preko svojih zastupnika tražiti odgovornost onih koji su zaduženi da sustav funkcionira, najavio je Friščić nakon sjednice Glavnog odbora HSS-a koji je za potpredsjednike stranke potvrdio Božidara Pankretića i Damira Bajsa, za predsjednika Stručnog vijeća Antu Simonića, a za glavnog tajnika Stanka Grčića koji je i do sada odnašao tu dužnost.

Vladinu zakonsku intervenciju na slučajeve bjanko ostavki nakon lokalnih izbora, Friščić naziva kozmetikom, tj. skretanjem pozornosti s bitnih problema, a to je izigravanje volje biračkoga tijela.

Poziva da se priča oko političke trgovine čim prije riješi, jer se u sredinama gdje se događala malo govori o gospodarstvu, zdravstvu, sve se rasprave svode na to hoće li jedna opcija zamjeniti drugu.

Bio sam u Sisku, Brodu, Požegi i tamo se malo govori o programima, kazao je Friščić, ističući kako je HSS kao "glavnog trgovca 'detektirao' HSP, a kao glavnog kupca HDZ".

Na novinarsku tvrdnju da je od četiri najspornija slučaja (Sisak, Požega, Velika Gorica, Dubrovačko-neretvanska županija) "SDP glavni kupac u dva", Friščić uzvraća da je kritičan i prema SDP-u, jer "nije normalno da o 'slučaju Gorica' čita iz novina".

HSS je, dodaje Pankretić, razočaran nekorektnošću koalicijskog partnera u Gorici koji je donio odluku, a da nije razgovarao s partnerima. Ipak, najgorim drži što se u proteklih šest mjeseci u Gorici malo radi na konkretnim stvarima, brine se samo tko će biti na čelu, dok gospodarstvo stoji.

Friščić je poručio i da HSS ni u jednoj sredini neće dopustiti da njegovi ljudi budu ti koji će radi zadržavanja pozicija mijenjati volju biračkog tijela, a osudit će sve druge koji tako postupe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙