FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požega: bivši HSP-ovac Lujanec u Hrvatskom bloku

POŽEGA, 2. veljače 2006. (Hina) - Bivši član HSP-a Božidar Lujanac,koji je nepodržavanjem proračuna Požeško-slavonske županije vladajućukoaliciju (HDZ, HSP, DC, HSLS i HSU) doveo u krizu, zbog čega je Vladajučer raspustila Skupštinu, pristupio je danas Hrvatskom bloku-Pokretu za modernu Hrvatsku. .
POŽEGA, 2. veljače 2006. (Hina) - Bivši član HSP-a Božidar Lujanac, koji je nepodržavanjem proračuna Požeško-slavonske županije vladajuću koaliciju (HDZ, HSP, DC, HSLS i HSU) doveo u krizu, zbog čega je Vlada jučer raspustila Skupštinu, pristupio je danas Hrvatskom bloku- Pokretu za modernu Hrvatsku. .

"Program HSP-a nije uzrokom mog razilaženja s tom strankom. Razlog su bili ljudi koji taj program nisu provodili. Moj je problem počeo kada je Anto Đapić odredio da Vlado Zec bude prvi čovjek ove stranke u županiji s čime se nisu mogli složiti ostali čestiti pravaši, svjesni da se radilo o osobnim Zečevim interesima", rekao je Lujanec.

"Borbu protiv kriminala te stvaranje boljih uvjeta za život u ovoj županiji želim nastaviti svojim radom u Hrvatskom bloku", izjavio je na konferenciji za novinare Lujanac, svojedobno predsjednik županijskog HSP-a . Osim njega u HB su prešla još trojica pravaša Filip Mamić, Antun Bazina i Miroslav Čatak.

"Ovaj prelazak u Hrvatski blok samo potvrđuje da se ustrajnost i vjerodostojnost, ma koliko danas nisu na cijeni, ipak isplate jer te vrijednosti prepoznaju čestiti ljudi. Mi ne trgujemo vrijednostima koje nastojimo javno promovirati. Na žalost, danas se u Hrvatskoj sve svodi na puku trgovinu položajima. U takvoj politici nema nikakve razlike između političkih stranaka različitih svjetonazora", rekao je predsjednik HB-a Ivić Pašalić.

Kako je najavio Pašalić, Lujanec će najvjerojatnije biti nositelj liste na izvanrednim izborima za županijsku Skupštinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙