FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić o tzv. raketnoj aferi: "Očito se radi o kriminalu"

POŽEGA, 22. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić,komentirajući tzv. raketnu aferu u MORH-u, ocijenio je kako je očitoriječ "o kriminalu te je sada na institucijama da provedu svojuproceduru kako bi se utvrdili krivci".
POŽEGA, 22. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić, komentirajući tzv. raketnu aferu u MORH-u, ocijenio je kako je očito riječ "o kriminalu te je sada na institucijama da provedu svoju proceduru kako bi se utvrdili krivci".

"Posuđene rakete su očito prodane. Ako je vuk sit i koze na broju, očito je da je nečija ovca platila ceh. Odgovornost je na onima koji su direktno trgovali s tim raketama, jer isporučeno je ono što je bilo dogovoreno u jednoj korektnoj transakciji. To je bilo sve u redu, ali je trebalo MORH-u vratiti pet tisuća raketa, a to nije učinjeno", izjavio je predsjednik Mesić.

Komentirajući stanje vezano uz vijećničke mandate, rekao je kako "mandat uvijek pripada vijećniku jer je to civilizacijski i demokratski doseg" te da prema tome "ni do sada nije bilo nikakvih nedoumica". "Sve se zna, samo treba provesti postupak. Oni koji su davali krive informacije, a tobože su stručnjaci, trebali bi se zahvaliti ne zato što su politički nepodobni, već zato što ne znaju posao", izjavio je predsjednik Mesić, koji je danas boravio s mnogobrojnim vinogradarima kutjevačkog vinogorja na imanju uglednoga hrvatskog vinogradara i podrumara Ivana Enjingija.

Napominjući kako voli tradiciju i narodne običaje, iskazao je zadovoljstvo što je upravo za Vincekovo u kutjevačkom kraju, koje je nadaleko poznato po kvalitetnim vinima. "Tu se rodilo svjetsko vino. Svi oni koji znaju nešto o vinu, vole piti najbolja vina, pa tako i ja. U Zagorju i Podravini više se slavi Martinje, dok je Slavonija više privržena svetom Vinku i Vincekovu", rekao je predsjednik Mesić, podsjećajući da upravo kvalitetna vina mogu biti prepoznatljiv hrvatski proizvod.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙