FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Negroponte: Iran još nema nuklearno oružje

WASHINGTON,2. veljače 2006.(Hina) - Direktor svih obavještajnih službiJohn Negroponte rekao je u četvrtak da Iran vjerojatno još neposjeduje nuklearno oružje te upozorio da je teroristička organizacijaal Qaida i dalje glavnu opasnost za Sjedinjene Države.
WASHINGTON,2. veljače 2006.(Hina) - Direktor svih obavještajnih službi John Negroponte rekao je u četvrtak da Iran vjerojatno još ne posjeduje nuklearno oružje te upozorio da je teroristička organizacija al Qaida i dalje glavnu opasnost za Sjedinjene Države.

"Ocjenjujemo da Teheran vjerojatno još nema nuklearno oružje i vjerojatno još nije proizveo ili došao do nužnog fisijskog materijala", rekao je Negroponte odboru američkog Senata u godišnjem izvješću o opasnostima koje prijete Sjedinjenim Državama.

On je dodao da postoji opasnost da će Iran doći do nuklearnog oružja za rakete koje već posjeduje.

Negroponte je podnio izvješće na dan kada Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) razmatra hoće li Iran zbog njegova nuklearnog programa prijaviti Vijeću sigurnosti UN-a koje može nametnuti sankcije toj zemlji.

Negroponte je upozorio da al Qaida i dalje planira i priprema napade na Sjedinjene Države i druge ciljeve iz baza na graničnom području između Pakistana i Afganistana.

On je kazao da najuža jezgra pripadnika al Qaide nastoji doći do kemijskog, biološkog i nuklearnog oružja u nadi da bi mogla izvršiti napad na SAD.

Negroponte je rekao da al Qaida, kao i Iran i Sjeverna Koreja, izaziva zabrinutost SAD-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙