FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pašalić traži raspisivanje izbora

SISAK, 10. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog bloka-Pokretaza modernu Hrvatsku Ivić Pašalić danas je u Sisku zatražio "da seraspišu, ne samo lokalni izbori u Sisku, Požegi, Velikoj Gorici iDubrovačko-neretvanskoj županiji, nego opći lokalni i parlamentarniizbori".
SISAK, 10. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog bloka-Pokreta za modernu Hrvatsku Ivić Pašalić danas je u Sisku zatražio "da se raspišu, ne samo lokalni izbori u Sisku, Požegi, Velikoj Gorici i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, nego opći lokalni i parlamentarni izbori".

Pašalić je kao razlog za to naveo ocjenu "da su političke elite dovele Hrvatsku u duboku gospodarsku, socijalnu i moralnu krizu".

"Iz te kaljuže ne mogu nas izvući prebjezi s jedne na drugu stranu, već što skoriji lokalni i parlamentarni izbori, i ostavka haškog svjedoka na mjesto predsjednika Republike", izjavio je, uz ostalo, Pašalić na konferenciji za novinstvo u Sisku, održanoj uoči sjednice novog predsjedništva županijske organizacije HB-a.

Posebno je govorio o temi naslovljenoj "Pendrek za obranu digniteta izdaje", rekavši "da nema boljeg mjesta od Siska da se upozori na katastrofalnu štetu koju Hrvatskoj nanose dubinske veze između HDZ-a i SDP-a u razmaku od samo tri demokratske godine, koje pendrek povezuje i spaja".

Po njegovim riječima "Račanove su snage reda u studenome 2002. radnicima Željezare Sisak na sisačkom Novom mostu poslale poruku ispisanu pendrekom", a "Sanaderove su snage sigurnosti u siječnju 2006. invalidima Domovinskog rata u Zagrebu poslale poruku potpisanu također pendrekom".

Pašalić je, uz ostalo, istaknuo je "da bi u Hrvatskoj trebalo donijeti dva ključna zakona - izborni i zakon o financiranju političkih stranaka, čija je promjena nužna da bi Hrvatska postala demokratska zemlja".

Podržao je stajalište sisačkog HB-a da se raspusti Gradsko vijeće zbog, kako tvrde, kršenja Izbornog zakona i Poslovnika o radu Vijeća na dvjema zadnjim sjednicama (kada su vlast preuzeli koalicija HDZ-a, DC-a i HSLS-a, te HSP-a, a s vlasti je sišla koalicija koju čine SDP, HNS, HSS i LS), te da se raspišu novi lokalni izbori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙